Komunálne voľby

Majerský bude opäť kandidovať na post župana: V októbri predstaví investora pre východ

Majerský o investorovi informoval v pondelok s tým, že celkovo by v Prešove a v Sabinove malo podľa jeho slov vzniknúť približne 4-tisíc pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku Majerský bude opäť kandidovať na post župana: V októbri predstaví investora pre východ
4
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský sa rozhodol v jesenných voľbách opäť kandidovať na post šéfa kraja.

Je kandidátom Kresťanskodemo­kratického hnutia (KDH), ktorého je predsedom, podporujú ho i strany Za ľudí, Sloboda a Solidarita a hnutie Sme rodina. Uviedol to na pondelkovej tlačovej konferencii v Prešove.

Dôvody kandidatúry

„Pre mňa bola najväčšia výzva, aby som splnil program, ktorý som dal pred piatimi rokmi, záväzok ľuďom boli cesty. Dnes vidíme, že 732 kilometrov zrekonštruovaných ciest a ročne 16 opravených mostov. Je to silný záväzok a tak veľká výzva, aby sme v tomto pokračovali aj naďalej. V rámci Nadácie pre podporu rodiny sme pomohli približne 400 rodinám a dali im okolo 225-tisíc eur v rámci ich núdznych stavov. Toto nás ženie k tomu, aby sme mali aj silný sociálny rozmer a pomáhali ľuďom,“ zdôvodnil svoje rozhodnutie kandidovať Majerský.

Do miest, obcí a regiónov išlo podľa jeho slov 24 miliónov eur.

„Toto je tiež silný záväzok k tomu, aby sme pokračovali v rámci Výzvy pre región a boli dobrým partnerom pre tých, ktorí sú a tvoria PSK, sú to predovšetkým mestá a obce. Nerád by som zabudol na veľký projekt alebo výzvu a to je Catching-up regions. Tam je 150 miliónov eur, ktoré máme z Európskej únie a v spolupráci so Svetovou bankou sa nám cez expertov podarilo vytvoriť dobré projektové zámery, ktoré majú zmysel pre ľudí, ktorí tu žijú,“ doplnil Majerský.

Investor v októbri

Spomenul tiež sociálnu oblasť, konkrétne seniorov. „Domovy sociálnych služieb a naši seniori si zaslúžia väčšiu pozornosť. Oni budovali tento kraj a im chceme vrátiť to, čo dali oni nám. Takže toto je taká jedna z prvých akvizícií alebo úloh, ktoré by sme si chceli splniť, ak obhájime to, čo sme už začali,“ vysvetlil Majerský.

PSK v júli podpísal zmluvu so štátnou spoločnosťou MH Invest na odpredaj 79 hektárov pozemkov pri Sabinove za 631-tisíc eur. Má tu vzniknúť jeden z najväčších priemyselných parkov v PSK.

Majerský v pondelok uviedol, že v októbri má byť predstavený investor, ktorý príde do Prešova. Celkovo by v Prešove a v Sabinove malo podľa jeho slov vzniknúť približne 4-tisíc pracovných miest.

Objektívom: Milan Majerská ohlásil opätovnú kandidatúru na post predsedu PSK
4
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Viac správ z Prešova a okolia:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM