Michala Halásová Kultúra

Veselá nálada pred Dobrým Festivalom: Vtipkovanie o neúčasti Fat Boy Slima!

Siedmy ročník Dobrého Festivalu sa uskutoční 21. a 22. júna na prešovskom Amfiteátri. Pripravené sú opäť tri pódiá: Dobrá Hudba, Šariš Dobrá Piváreň a Jack Daniel´s Music Štart, a k tomu množstvo skvelých interprétov.

Ilustračný obrázok k článku Veselá nálada pred Dobrým Festivalom: Vtipkovanie o neúčasti Fat Boy Slima!
Zdroj: Webnoviny.sk

Hneď prvý deň sa predstaví hudobná formácia Freak Power, ktorú založil Norman Cook, dnes známy ako Fat Boy Slim. „Fat Boy Slim tento rok nepríde, pretože by jedna slovenská skupina musela hrať celý rok zadarmo“, zavtipkoval na tlačovke Martin Višňovský, ktorý pred Freak Power vystúpi so svojou skupinou Chiki Liki Tu-A.

Ďalšou chuťovkou bude housový dídžej GIOM, ktorý aktívne hrá na bicie, nahrával v štúdiu pre Kasabian a v tomto roku absolvoval turné s Aliceom Russellom. „Giom je veľmi talentovaný muzikant a dídžej. Teším sa na jeho aktuálny deephouseový sound z vlastnej produkcie. Bude to veľký zážitok pre milovníkov house music“, pozýva na Dobrý Festival pražský satelit Back2Love Lucas Hulan.

Záver prvej noci na Dobrom Festivale bude patriť domácim Back2Love, ktorí si pripravili set s majstrovským zvukom saxofónu člena kapely Groovin´Heads Mária „Gapu“ Garberu a festival sa prenesie do druhého dňa. V sobotu 22.júna vystrieda housovú hudbu v tomto veľkokapacitnom stane drum´n´bass. „Roni Size je pre Prešov fenomén, pretože Prešovčania vyrastali na niektorých veciach, ktoré v nich rezonujú dodnes. Ako produkčný sa teším, že si aj organizátor festivalu Miro Tásler vychutná Roniho Sizea naživo. Poznáme ho z jedného starého časopisu, z našich detských čias, kedy Roni Size ešte možno ani netušil, že bude slávny“, pozýva na hudobne pestrý festival Peter Migaš z Back2Love.

Na siedmom ročníku Dobrého festivalu nebude chýbať Hare krišna, Detský kútik a Dobrí bojovníci. Fanúšikovia sa najviac tešia na Freak Power (UK), Roni Size (UK), Giom (UK), IMT Smile, Chiki Liki Tu-A, Andrej Šeban, Peter Nagy, Peter Lipa, Heľenine Oči, Gapa & Groovin´Heads & Terrence Williams, Steve Walsh Trio, IM Cyber (CZ), Lucas Hulan (CZ), Metropolis, Žobráci, Mloci, Kandráčovci, Nocadeň.

Freak Power
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM