Ľubomír Hudačko Krimi

Bombový poplach v prešovských Tescách: Polícia chytila len 12-ročného chlapca a jeho kamaráta

Polícia vypátrala chlapcov, ktorí 22.10.2013 ráno podľa nej nahlásili na policajnú linku bombu v Tescu. Vtedy neznámy volajúci zatelefonoval v čase okolo 7:30 h z verejného telefónneho automatu a oznámil, že v Tescu je bomba a hovor ukončil. Bližšie údaje neuviedol.

Ilustračný obrázok k článku Bombový poplach v prešovských Tescách: Polícia chytila len 12-ročného chlapca a jeho kamaráta
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa hlasu išlo o dva chlapčenské detské hlasy. Ihneď po oznámení polícia prijala potrebné bezpečnostné opatrenia vo všetkých prešovských Tescach. Ľudia boli z obchodov evakuovaní a boli vykonané pyrotechnické prehliadky. Ich výsledok bol negatívny.

„V piatok prešovský vyšetrovateľ obvinil z prečinu šírenia poplašnej správy mladíka (19) z obce Chminianské Jakubovany v okrese Prešov. Obvinený spolu s ďalším chlapcom (12) zatelefonovali na políciu, pričom mladší z chlapcov oznámil: „V Tescu je bomba.“ a obvinený ho doplnil: „aktivovaná, búúm“. Keďže mladší z chlapcov nie pre nedostatok veku trestne zodpovedný obvinený bol len jeho 19-ročný kamarát. Stíhaný je na slobode, hrozí mu test odňatia slobody na 1–5 rokov,“ uviedol hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik.

foto: František Eštočin, ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM