Ľubomír Hudačko Správy

BOLI SME pri veži na Malkovskej hôrke: Neverte tomu, že ide o nenáročný výstup, FOTO

Máme tip na výlet. Vraveli, že ho zvládnu aj rodiny s deťmi a ide o nenáročný priebeh. Pri veži v cieli s tepom vyše 160 sme však tento názor nezdieľali.

Ilustračný obrázok k článku BOLI SME pri veži na Malkovskej hôrke: Neverte tomu, že ide o nenáročný výstup, FOTO
11
Galéria

Smart hodinky nám po výstupe ukázali, že sme vyšli akoby na 27. poschodie. V čase našej návštevy bol terén väčšinou klzký s mimoriadne dotieravým blatom.

Nevieme si predstaviť, aby si dieťa či senior výstup hore poľahky užili.

Vybrali sme si zrejme najťažšiu trasu. Cestu na Malkovskú hôrku sme totiž zobrali od Hanisky a Borkút po žltej turistickej značke.

Touto trasou stúpate hore asi 95% času, rovinka sa naskytne len občas. Narátali sme asi tri či štyri miesta, kde už veža mohla stáť, no rozhodnutie kompetentných padlo vybudovať ju ešte vyššie.

Tep vyše 160

Tipy na tento výlet boli s odporúčaním pre rodiny s deťmi a s prívlastkom nenáročný. Na to však pri tejto trase zabudnite.

Aj mladý človek so solídnou kondíciou má tep pri pomalej a pokojnej chôdzi vyše 160.

A dokonca aj zimnú bundu by sme na vrchole vedeli veselo žmýkať od potu, oblečenie pod ňou ani nepočítame. Vieme si predstaviť teda aj menej náročné výstupy. Hore to však stojí za to, aj keď v čase nášho výletu ešte veža sprístupnená nebola. Ak sa tak stane, bude to mať ešte krajší punc po zadýchaní sa cestou do cieľa.

Nateraz si pozrite zábery z miesta vo fotogalérii.

Objektívom: Malkovská hôrka ako tip na výlet pri Prešove
11
Galéria

Viac správ z Prešova:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM