Krimi

Bola pribitá klincami: Niekto však pokladničku z kostola v Prešove aj tak ukradol!

Polícia vyšetruje smutnú krádež pokladničky z Kostola sv. Jozefa v Prešove. Zmizla, hoci bola pribitá klincami ku stolíku.

Ilustračný obrázok k článku Bola pribitá klincami: Niekto však pokladničku z kostola v Prešove aj tak ukradol!
Zdroj: pixabay.com

V Prešove mal niekto zálusk na pokladničku z kostola. Odcudzená bola napriek tomu, že klincami bola pribitá k stolíku. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, polícia začala na základe tejto udalosti trestné stíhanie za obzvlášť závažný zločin krádeže.

Vzal aj stolík

„Doposiaľ nezistený páchateľ sa cez neuzamknuté vstupné dvere dostal do kostola a ukradol uzamknutú plechovú pokladničku, na ktorej bol nápis ‚vďaka‘. Pokladnička bola pribitá klincami k doske stolíka. Páchateľ preto vzal aj stolík, v zadnej časti kostola ho rozbil a odniesol si so sebou pokladničku i kus drevenej dosky. Škoda bola vyčíslená na viac ako 80 eur,“ uviedla Ligdayová.

Polícia žiada prípadných svedkov tejto udalosti alebo občanov, ktorí by vedeli akýmikoľvek informáciami pomôcť prípad objasniť, aby sa prihlásili na ktoromkoľvek policajnom oddelení alebo na telefónnom čísle 158.

Informácie je možné poskytnúť aj prostredníctvom facebookovej stránky Policajného zboru.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM