Ľubomír Hudačko Kultúra

Bola by škoda ich nezažiť: TOP 13 februárových akcií, na ktoré sa tešte v Prešove

Február je už tu a aj keď je najkratším mesiacom roka, v Prešove môžete počas neho zažiť nejedno zaujímavé podujatie. A tieto sú podľa nás tie naj...

Ilustračný obrázok k článku Bola by škoda ich nezažiť: TOP 13 februárových akcií, na ktoré sa tešte v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko

Podoby umeleckého prednesu

6. februára 9:00 – 11:00 v DJZ

Tvorivá dielňa pre študentov stredných škôl.

Neřež trio

6. februára od 18.00 vo Viole

Skupinu Neřež by v kruhoch prešovského hudobného publika snáď ani nebolo potrebné predstavovať. Ak by predsa: vznikla v roku 1998, keď sa Jarek Nohavica rozhodol vystupovať sám, bez kapely. Prvé personálne obsadenie Neřež bolo totožné s Kapelou Jarka Nohavicu.

Prešovské dni klasickej gitary

8. februára od 18.00 v DJZ a 9. februára od 18.00 v DJZ

Prvý koncert bude venovaný slávnemu hudobnému skladateľovi Joaquinovi Rodrigovi. Špecifikom druhého večerného koncertu budú excelentné variácie známych melódií v podaní renomovaných sólistov. Tešiť sa môžeme na Henryho Tótha, Juraja Buriana, Ronyho Janečeka, Mateja Benka, Juraja Gregoríka, Martina Krajča, Petra Tomka, Adama Mareca, Miloša Slobodníka, Michala Červienku a Stana Kociova.

Krvavý trón

11. februára 16:00 v Kine Scala

Historické divadelné predstavenie k 330. výročiu prešovských krvavch jatiek.

Skús cirkus

11. februára 16:00 v PKO

Cirkusová škola volá. Ak máš chuť a vkusu kus. Neváhaj a cirkus skús. V hodinovej škole sa naučíte všetky cirkusové umenia. Kúzla a čary, ktoré sú zábavné a bezpečné.

Fašiangovanie 2018

13. februára 11:00, Pešia zóna

Vo vynovenej koncepcii tohto obľúbeného podujatia sa centrum mesta zaplní fašiangovými maskami, fašiangovými zvykmi, ľudovou zábavou a nebude chýbať ani dobré jedlo, ktoré je s veselosťou fašiangov neodmysliteľne spojené.

Cineama 2018

15. februára 16:30 v DJZ

Vo februári nás čaká aj už 26. ročník celoštátnej postupovej súťaže a prehliadky amatérskej filmovej tvorby.

Burza starožitností a kuriozít

16. februára na Pešej zóne

Tradičná burza starožitností na pešej zóne.

Zelené jelene

16. februára od 16.00 v Kultúrnom dome na Solivare

Obnovená premiéra stále aktuálnej politickej satiry postavenej na prenesení rovnomenného diela Ľubomíra Feldeka na javisko. Príďte sa pozrieť na netradičné prepojenie hereckého umenia v kombinácii s rozpohybovanou animáciou znázorňujúcou maľovanie na plátno.

Ľadové kráľovstvo

18. februára 15:30 v Kine Scala

Muzikálová rozprávka Ľadové kráľovstvo je je medzi deťmi mimoriadne obľúbená predovšetkým vďaka animovanej podobe rozprávky Frozen, ktorú deti poznajú z kín alebo televíznych obrazoviek. K deťom sa vracia formou divadelnej muzikálovej rozprávky.

Ako sova líške bájky čítala

25. februára 16:00 Kultúrnom dome na Solivare

Príbehy zo zvieracej ríše od najznámejšieho gréckeho bájkara Ezopa. Deti sa poučia aj pobavia na hlavných hrdinkách príbehov – líške a sove.

MM kabaret Milan Markovič

26. februára 19:00 v Kine Scala

V kine Scala sa Milan Markovič a famózni muzikanti Peter Niňaj a Róbert Puškár predstavia s novým kabaretným programom Niekto príde.

Na koho to slovo padne

25. februára o 19.00 v Kine Scala

Jedna z najúspešnejších slovenských divadelných hier postavená na pätici oduševnených výkonov prichádza na naše pódium! Lukáš Latinák, Juraj Kemka, Marián Miezga, Róbert Jakab a Vladimír Kobielsky sa predstavia v grotesknom príbehu piatich indivíduí uzavretých v jednej miestnosti v spoločnosti jedného revolvera. Kto ho má, ten má moc. Avšak každý má o nej svoju vlastnú predstavu. Predstavenie, ktoré sa môže pýšiť cenou Dosky ako Objav sezóny, vypáli jeden gag za druhým, až kým nepadneme od smiechu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM