Michala Halásová Samospráva

Boj s rozbitými cestami v kraji: Na opravy výtlkov pôjde ďalších 1,5 milóna €

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja schválili úpravu rozpočtu, v rámci ktorej kvapne aj na opravu výtlkov. Chcú na to použiť ďalších 1,5 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Boj s rozbitými cestami v kraji: Na opravy výtlkov pôjde ďalších 1,5 milóna €
Foto: Stanislav Černák

Riaditeľ Správy a údržby ciest PSK Vladimír Kozák konštatoval, že peniaze sú určené na realizáciu rekonštrukcií havarijných stavov na cestách 2. a 3. triedy. „Táto zima bola pre nás mimoriadne náročná. Ešte aj dnes ráno sme museli upravovať cesty, pretože v severných okresoch nasnežilo. Sme pripravení, hneď ako to dovolí počasie, okamžite sa pustiť do opráv vozoviek,“ povedal Kozák.

Výtlky chcú zlikvidovať do polovice leta

Samosprávny kraj dostane vyše 1,4 milióna eur na opravy vozoviek aj od vlády SR, tie by sa však mali použiť na súvislejšie opravy úsekov, kde je evidentný rozpad cestnej siete. Okrem toho majú k dispozícii aj vlastné zdroje. „Budeme musieť obmedziť iné činnosti, ale všetky výtlky a diery na cestách chceme zhruba do polovice leta zlikvidovať. Našou prioritou je v rámci rozpočtu nájsť na tieto práce prostriedky,“ konštatoval Kozák.

Nakúpia aj novú techniku

Krajskí poslanci dnes schválili aj vyše 200 000 eur na nákup techniky pre Správu a údržbu ciest. Malo by ísť o päť úžitkových motorových vozidiel na prepravu osôb a materiálu, šesť kusov dvojnápravových vozíkov na prepravu strojov. V rámci toho majú cestári schválené aj peniaze na zakúpenie frézy na asfalt, segmentovanej radlice a stroj na drvenie krovia, ktorý by sa mal využívať predovšetkým v popradskej oblasti.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM