Správy

Boj o naj obec Slovenska: 5 dedín z okresu Prešov, ktoré sa držia najvyššie

Na Slovensku prebieha internetové hlasovanie o NAJ obec 2019. Pozreli sme sa na to, ktorým prešovským dedinám sa aktuálne darí najlepšie.

Ilustračný obrázok k článku Boj o naj obec Slovenska: 5 dedín z okresu Prešov, ktoré sa držia najvyššie
Zdroj: TASR

Prvého apríla odštartovala súťaž o NAJ obec Slovenska 2019. Tú vyhlásil portál Slovakregion.sk a potrvá do konca októbra. Môžeme teda povedať, že sa pomaly ale isto dostáva do svojej záverečnej fázy.

Posvietili sme si na to, ako sú nateraz na tom obce z okresu Prešov. Ktorých 5 z nich sa v aktuálnom rebríčku v čase vydania nášho článku nachádza najvyššie?

Najprv sa však zoznámte s vedúcou trojicou slovenských obcí, ktorým v konkurencii 2 787 dedín patrí aktuálne prvé, druhé a tretie miesto. Na zlatej pozícii sa nachádzajú Smižany, na striebornej Ortuťová a bronzová priečka aktuálne patrí obci Nižná Olšava.

A teraz už k obciam z nášho okresu. Z nich sa na najvyššej priečke aktuálne nachádzajú Župčany, ktorým patrí konkrétne 29. miesto. Dobre sa vodí aj Finticiam, ktoré okupujú priebežné 31. miesto. 51. priečka patrí Vyšnej Šebastovej, 116. Zlatej bani a päticu aktuálne najúspešnejších obcí z nášho okresu uzatvárajú Kapušany na 128. priečke.

Poradie sa však môže ešte neustále meniť a prispieť k tomu môžete aj vy svojím hlasovaním na spomínanom portáli. Hlasovať môžu len registrovaní užívatelia. Každý užívateľ musí mať kompletne vyplnené registračné údaje. Registrácia je bezplatná a nezaväzujúca.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

A v obrazoch si pozrite, ako nedávno prebiehalo podujatie Water rescue forum na Delni. Kliknite si fotogalériu.

FOTOREPORTÁŽ: Na Delni sa predviedli vodní záchranári
11
Galéria
Zdroj: TASR

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM