Ľubomír Hudačko Samospráva

Boj o hlasy v plnom prúde: Aha, ako to podľa Rómov skúšajú kandidáti vo Vranove!

Aj v Prešovskom kraji sa začalo ovplyvňovanie rómskych voličov pred voľbami do VÚC! Aspoň tak sa na tlačovej konferencii vyjadril predseda Strany rómskej únie na Slovensku (SRÚS) František Tanko. Priame dôkazy však podľa svojich slov nemá.

Ilustračný obrázok k článku Boj o hlasy v plnom prúde: Aha, ako to podľa Rómov skúšajú kandidáti vo Vranove!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Máme informácie, že kandidáti do zastupiteľstiev VÚC to už začali na Rómov "skúšať“ v Bystranoch, Vranove nad Topľou, Humennom, ale aj viacerých obciach stredného Slovenska, kde existujú segregované rómske osady,„ uviedol Tanko. Podľa jeho slov kandidáti na poslancov sľubujú Rómom aj nemožné. "Prichádzajú k nim so starým otrepaným heslom "voľte mňa a ja Vám pomôžem,“ uviedol Tanko.

Osobne si myslí, že Rómovia sa zlákať na sľuby už nedajú. „Sľubov už majú dosť,“ zdôraznil. Priznal však zároveň, že niektorí Rómovia sa kandidátom, ktorí majú záujem „skupovať“ rómske hlasy, sami núkajú.

Situáciu pred voľbami budú na základe Tankových informácií sledovať v osadách a medzi rómskymi komunitami hliadky, ktoré budú zostavené z členov SRÚS a dobrovoľníkov. „Je už prihlásených viac ako 900 ľudí,“ povedal Tanko. O priazeň vo voľbách do VÚC, ktoré sa uskutočnia 9. novembra, sa uchádza aj 27 kandidátov za stranu SRÚS.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM