Ľubomír Hudačko Futbal

Boj o druhé miesto v Prešovčania nevzdali: Cennú remízu s Michalovcami zachránili na konci duelu!

Kvalitné súboj v Michalovciach videli diváci v konfrontácii s Prešovom. Množstvom nevyužitých šancí si koňare zarobili na problémy a napokon inkasovali nešťastný gól. Vrhli však ešte sily do útoku a stihli vyrovnať v samotnom závere. Nestrácajú tak nádej na druhé miesto.

Ilustračný obrázok k článku Boj o druhé miesto v Prešovčania nevzdali: Cennú remízu s Michalovcami zachránili na konci duelu!
Zdroj: TASR

Diváci videli dobrý futbal, ktorý mal živé tempo. Na začiatku mohol rozvlniť sieť Janočko, no v sľubnej šanci minul a nad bránu mieril na druhej strane Poliaček. Neskôr pohrozil nepríjemnou strelou Belejík. V 33. minúte sa po dlhom čase dostali na dostrel aj domáci, Bayon vystrelil spoza Papaja, no Barát vytiahol ďalší výborný zákrok. O tri minúty neskôr sa po peknej akcii z vlastnej polovice dostal na hranici šestnástky k strele aj Poliaček, no tesne minul a tak sa skončil polčas bez gólov.

Do druhého polčasu už domáci nastúpili bez kapitána Janiča, ktorého nahradil Danko a tomuto čerstvo 20-ročnému futbalistovi stačili iba dve minúty pobytu na trávniku, aby sa dostal do najväčšej šance zápasu. Svojou strelou ale trafil iba brvno. V 65. minúte zahodil najväčšiu tutovku zápasu Katona, keď ho Leško ideálne uvoľnil na hranici jedenástky, no náš záložník poslal loptu len do rúk Raškovi. V 76. minúte na nepremenené šance Prešovčania doplatili – strele, či skôr prihrávke Kuncu so značnou smolou zrejme do siete pomohol aj teč Petráša – 1:0. V dramatickom závere sa už-už zdalo, že hostia odídu domov naprázdno, no tri minúty pred koncom podnikli po ľavej strane akciu, na ktorej konci bol Belejík, ktorý tentoraz nedal Raškovi žiadnu šancu a zaslúžene vyrovnal na konečných 1:1.

"Bolo to kvalitné východniarske derby, hral sa z oboch strán dobrý futbal. Oba tímy na tomto ťažkom teréne dobre kombinovali. Z oboch strán boli aj šance. Možno, že výsledok mohol byť trochu iný, aby aj diváci mali viac radosti. Ale myslím si, že napriek tomu si prišli na svoje. Aj napriek tomu, že sme prehrávali vlastným gólom, musím pochváliť naše mužstvo, že dokázalo vyrovnať. Remíza je zaslúžená,“ povedal asistent trénera Stanislav Varga pre oficiálny web Tatrana.

2. liga – 27. kolo: MFK Zemplín Michalovce – 1. FC Tatran Prešov 1:0 (0:0) Gól: 76. Petráš (vlastný) – 87. Belejík, ŽK: 64. Zbiňovský, 81. Poliaček, pred 2085 divákmi rozhodoval Glova (E. Weiss, Poracký) Zostavy: MFK Zemplín: Raška – Perez, Podhorin, Gallo, Sanchez – Grič – Bayon (53. Kunca), Janočko, L. Janič (46. Danko), Gamkrelidze (71. Regáli) – Hamuľak

1. FC Tatran: Barát – Papaj, Petráš, Jacko, Zbiňovský – Lipták – Leško (79. Dzurík), Katona, Poliaček, Hruška – Belejík

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM