Ľubomír Hudačko Kultúra

Blíži sa významná premiéra: Divadlo Jonáša Záborského uvedie svetoznámy muzikál!

Sú príbehy, ktoré ostávajú večné a muzikál, ktorý v Prešove bude mať premiéru k takým príbehom patrí. Onedlho sa v Divadle Jonáša Záborského môžu návštevníci tešiť na svetoznámy muzikál so živým orchestrom priamo na javisku!

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa významná premiéra: Divadlo Jonáša Záborského uvedie svetoznámy muzikál!
Zdroj: TASR

Muzikál Kabaret na motívy divadelnej hry Johna Van Drutena & poviedok Christophera Isherwooda vás zavedie do medzivojnového Berlína, do jeho ulíc, jeho vzťahov, do malých obchodíkov, ale aj do času zúfalej nezamestnanosti, kedy vojnové reparácie po I. svetovej vojne decimovali ekonomiku i národnú hrdosť.

„Kabaret emotívne zachytáva čas, ktorý predchádzal zverstvu, aké potom nasledovalo. Jeho hrdinovia sú tí najobyčajnejší ľudia, ktorí si chceli užiť, zažiť, prežiť, ale i dožiť. No cena za zážitok sa vie vyšplhať veľmi vysoko. Ako byť svojbytný, keď sa okolo nás menia časy? Ako si zachovať zdravý úsudok a rozoznať extrémizmus od riešenia problémov? Každý má možnosť voľby,“ s príchuťou drámy vyzývajú na predstavenie zástupcovia Divadla Jonáša Záborského.

Svetoznámy muzikál je vhodný od 15 rokov, premiéra v Prešove sa pod režisérskou taktovkou chystá na 16. a 17. 1. 2015 v Historickej budove.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM