Michala Halásová Rôzne

Bezpečne na cestách: Dopravný projekt materskej školy Československej armády

Materská škôlka na ulici Československej armády je situovaná v blízkosti frekventovanej križovatky. A práve to je dôvod, prečo sa vedenie škôlky rozhodlo pre projekt Bezpečne na cestách.

Ilustračný obrázok k článku Bezpečne na cestách: Dopravný projekt materskej školy Československej armády
Zdroj: Dnes24.sk

Práve takýto projekt by mohol priniesť poznatky a informácie o dopravných prostriedkoch, značkách i pravidlách, ktoré je potrebné dodržiavať. Či už ako chodec alebo cyklista. Projekt je určený deťom predškolského veku a preto sú všetky pravidlá a poznatky z dopravnej výchovy začleniť do rozprávky.

Kniha, ktorá takto vznikla, dostala zaujímavú podobu aj vďaka obrázkom a dvom spoločenským hrám, ktoré sú jej súčasťou. Spoločne sme vypracovali plán projektu, spôsob jeho realizácie a naplánovali akcie, ktoré z toho vyplývajú,“ uviedla riaditeľka materskej škôlky Ivona Uličná. Z 222 žiadateľov základných a materských škôl patrí škôlka Československej armády ku skupinke deviatich, ktorým žiadosť schválili a podporili projekt sumou takmer 1950 eur.

Z týchto peňazí budeme financovať tlač našej knihy, zakúpime si štyri elektrické semafory, desať motoriek pre mladšie deti, desať dvojkoliek pre staršie deti a detské kužely na organizáciu dopravných súťaží. Kniha, ktorú sme vďaka tomuto projektu vytvorili bude slúžiť ako edukačná pomôcka pri prierezovej téme – dopravná výchova,“ uzavrela Uličná.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM