Ľubomír Hudačko Kultúra

Múdre, vtipné a poučné: Prešovčania s deťmi môžu vyraziť na príbehy psíčka a mačičky

Do domčeka umenia v Prešove zavíta psíček a mačička. Aspoň v podobe bábok. V nedeľu na Solivarskej ulici si na svoje prídu najmä deti.

Ilustračný obrázok k článku Múdre, vtipné a poučné: Prešovčania s deťmi môžu vyraziť na príbehy psíčka a mačičky
Zdroj: Webnoviny.sk

Dve nezabudnuteľné postavičky z knihy Josefa Čapka budú v programe javiska domovskej scény v Domčeka umenia už tento víkend. Hra určená aj mládeži a dospelým spája v sebe zábavný aspekt s ľudskou múdrosťou veľmi kultivovane a umne: „To bol dôvod, prečo naše divadlo siahlo po vtipných, múdrych a poučných príbehoch psíčka a mačičky. Divákovi chceme ponúknuť hravé nápady a situácie, v ktorých sa dieťa nenásilne konfrontuje s dôležitými ľudskými charakterovými hodnotami,“ uviedla riaditeľka divadla Júlia Labudová.

Scenár pripravila Alžbeta Verešpejová, niekoľko príbehov je spojených do jedného. Psíček s mačičkou budú prať, upratovať ale aj piecť tortu. Priestor dostane taktiež pyšná nočná košieľka. Živý herci s bábkami prinášajú viacero akčných a komických situácií. Detského diváka zaujmú a udržiavajú jeho pozornosť. Môcť budú tiež aj zasiahnuť do deja. V hre sa predstavia noví členovia súboru Lukáš Jurko a Lenka Muková: „Dramatizáciu tohto predstavenia sme poňali ako grotesku. Aj hudba, ktorú nám robil Július Selčan ml., je z obdobia, keď pán Čapek knižku o psíkovi a mačičke napísal. Herci hrajú s bábkami typu manekýn, ktoré sú veľmi pohyblivé,“ dodala Labudová.

Úvod premiéry je naplánovaný na Solivarskej ulici 12. mája o 16. hodine.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM