Rôzne

Autor hitu Vipic a žic: Nechcem nikoho uraziť, je to song o východniaroch pre východniarov!

Za dva dni obletel nový východniarsky hit Vypic a žic celé Slovensko. Hlavným autorom myšlienky a aktérom videoklipu je producent Mike, ktorý pred časom pôsobil v Londýne. Prečítajte si v rozhovore, čo bolo hlavnou pointou videoklipu a čo ešte len chystá.

Ilustračný obrázok k článku Autor hitu Vipic a žic: Nechcem nikoho uraziť, je to song o východniaroch pre východniarov!
Zdroj: Dnes24.sk

Projekt Mafia Corner ukazali, ako sa da spojiť moderná hudba s folklórom. Vytvorili veselú pesničku s videoklipom, v ktorom nezabudli na žiadny z notoricky známych znakov východniarov. Ak ste ho ešte nevideli, kliknite TU. Video za dva dni obletelo celé Slovensko a momentálne má už takmer 400 000 zhliadnutí. Reakcie slovenských hudobníkov na východniarsky song s klipom si pozrite v článku Nový východniarsky hit sa šíri rýchlosťou svetla: Takto reaguje na Vypic a žic Braňo Mojsej! VIDEO

Skladba Vypic a žic mala po prvom dni od pustenia na Youtube už vyše 200 000 videní. Očakávali ste, že sa bude takto šialene rýchlo šíriť alebo vás to prekvapilo?

Vedel som, že reakciu to vyvolá, ale ako pri každej novej veci je to experiment. Mafia Corner je stále mikro značka na začiatku, ale očividne vie vyvolať reakciu – či už kladnú, alebo zápornú.

Vypic a žic má naozaj nábeh stať sa neoficiálnym hitom východniarov. Ako skrsla táto myšlienka, vytvoriť východniarsky hit?

Myšlienka vznikla pár mesiacov dozadu v kaviarni v Žiline :) kde sme mali maličkú pauzu medzi akciami, pretože chodím aj vystupovať a celkom sa dostávam medzi ľudí aj takouto formou a celkom sa to rozbieha, pretože viem zabaviť ľudí mojimi pesničkami a celkom to na tých akciách žije.

Vtedy sme mali debatu o tom, že možno nie je zlý nápad urobiť užšie profilovanú pesničku o východe, ktorá by bola poskladaná z hlášok, ktoré sú až notoricky známe každému východniarovi. Podmienka bola iba to, že nechcem uraziť ani východ, ani západ, ani stred, proste urobiť vec o východniaroch pre východniarov.

To, čo sa deje na fórach, kde si ľudia nadávajú, s tým nič nemám. Ja mám kamošov všade a veľmi rád chodím za ľuďmi, či už na akciách, alebo súkromne po celom Slovensku. Ďalšia pesnička bude možno o západe, ale to človek nikdy nevie. Ale s tým treba počítať, ľudia potrebujú vyjadrovať názory, či už objektívne, alebo subjektívne a nevidia, že celá táto vec aj s klipom je trošku nadnesená a odľahčená zábava, nič viac-nič menej. Nič menej v zmysle, že urobiť zábavu je niekedy tá najťažšia vec.

Ako dlho trvala „výroba“ tohto hitu a ako dlho natáčanie videoklipu?

Výroba samotnej hudby trvala ai dva týždne, pretože sa to nahrávalo a mixovalo v troch štúdiách. Klip s prípravou, natáčaním a postprodukciou asi týždeň.

Prečo ste si za miesto natáčania videoklipu vybrali práve humenský skanzen?

Vybral som si ho kvôli tomu, že sa mi to tam hrozne moc páči a pretože so mnou na vizuálnej stránke spolupracoval folklórny súbor Chemlon a spevácka skupina Hacure, bolo to jednoduchšie, keďže sú obe z Humenného.

Spomeniete si na nejakú vtipnú príhodu respektíve kuriozitku z natáčania?

Bolo toho viac, prenasledovali ma tam všade tri živé ovce a kazili mi zábery. Moja jazda na koni, ktorá je aj v klipe, bola celkom vtipná a objednal som na obed 15× pizzu a čakali sme na ne tri hodiny, medzi tým ľudia odišli a nemal to kto jesť :)

Ste hrdý východniar? :)

Žil som deväť rokov v Londýne a tam ma paradoxne naučili to, že nikdy nezabúdať na to, odkiaľ si došiel a vždy používaj vo svojej tvorbe to, čo ti tvoj domov dal – tým si iný, výnimočný, originálny a odlišný od všetkých. A ja sa toho sakramentsky držím ;)

Foto: Mafia Corner

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM