Ľubomír Hudačko Samospráva

Atraktívne plány vo Veľkom Šariši: Takto chce mesto zrekonštruovať centrum aj park

Veľký Šariš chce pokračovať v obnove centra a rekonštrukcii mestského parku. Tým priamo nadviaže na opravenú časť Námestia sv. Jakuba pred mestskou radnicou a v okolí kostola.

Ilustračný obrázok k článku Atraktívne plány vo Veľkom Šariši: Takto chce mesto zrekonštruovať centrum aj park
Zdroj: Webnoviny.sk

Oddychová zóna by mala vzniknúť za starou školou, povedie tadiaľ aj cyklochodník. Druhá etapa projektu sa týka priestranstva za starou školou a Kultúrnym informačným centrom. Investičné náklady predstavujú takmer 1,5 milióna eur.

Mestskí poslanci na poslednom zastupiteľstve schválili jeho spolufinancovanie vo výške piatich percent oprávnených nákladov. Mesto požiadalo o nenávratný finančný príspevok cez Regionálny operačný program. Ako informovala prednostka mesta Mária Gáborová, projekt rieši skvalitnenie verejného priestoru v historickom centre mesta. Má sa tu vybudovať oddychová zóna s mestským parkom. Počíta sa s rekonštrukciou komunikácií, výstavbou cyklochodníka, ktorý sa napojí na už existujúci cyklochodník smerom k Bikošu a do Prešova.

Pribudne tam nová zeleň, osvetlenie i bezpečnostné kamery. Nová drevená pergola a altánok budú slúžiť aj ako letná čitáreň, keďže tento priestor je za mestskou knižnicou. Prostredie spríjemní okrasná fontána a pitné fontánky. Gáborová ďalej uviedla, že tieto priestory sú vhodné aj na propagáciu mesta. Umiestnia tu informačné tabule, ktoré poskytnú základné informácie o histórii mesta a tiež o Šarišskom hrade. Či projekt získa finančnú dotáciu by sa mali Šarišania dozvedieť do konca roka. Ak by sa im to nepodarilo, budú hľadať iné zdroje.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM