Ľubomír Hudačko Správy

Atraktívne plány mesta potešia: Známe námestie chcú ešte v aktuálnom roku vynoviť!

Na námestí by chceli pridať viac zelene, rovnako by malo byť zväčšené parkovisko za mestským úradom a vybudovaný nový výjazd z neho. Takéto plány by mohli byť realitou ešte v aktuálnom roku.

Mesto Veľký Šariš aj napriek tomu, že mu v rozpočte na tento rok neostali peniaze na nové investície, chce dokončiť staré projekty a aspoň čiastočne financovať aj nové akcie.

Všetko sú to však len investície vďaka projektom, kde má mesto len 5-percentnú spoluúčasť. Poslanci mestského zastupiteľstva totiž ešte v minulom roku pri schvaľovaní rozpočtu škrtli investície na vybudovanie oddychovej zóny pod Šarišským hradom alebo na rozšírenie cintorína. Všetky financie majú ísť podľa nich do splácania dlhov a úverov.

„S investíciami je to slabšie, v každom prípade sme rozbehli parkovú úpravu námestia, aby sme začali so skultúrňovaním priestoru za Starou školou a chceme tam v rámci týchto úprav vybudovať aj verejné toalety, pretože Veľký Šariš ich nemá. Pokračujeme v prácach na hrade a chceme sa venovať aj výstavbe bytov,“ vysvetľuje primátor Mikuláš Drab.

Vedenie mesta by však chcelo stavať napríklad aj nové byty, ale keďže na to zdroje nemá, podľa primátora by mohli pozemok predať investorovi, ktorý ich postaví a oni by ich neskôr refundovali cez Štátny fond rozvoja bývania. Na Južnej ulici by tak vzniklo 12 bytov, poslanci sa však v posledných mesiacoch nevedia dohodnúť či to budú byty s nižším alebo vyšším štandardom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM