Ľubomír Hudačko Rôzne

Atraktívne objavovanie Prešova: Na tieto príležitosti sa môžete tešiť v roku 2014

Objavovanie Prešova je tradičným podujatím, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov nášho mesta. Jeho obľúbenosť z roka na rok stúpa, na čo sa môžu objavovatelia tešiť tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Atraktívne objavovanie Prešova: Na tieto príležitosti sa môžete tešiť v roku 2014
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Monika Bujňáková zo sekcie strategického rozvoja MsÚ v Prešove určuje, čo všetko ponúka objavovanie tento rok a súčasne poodhaľuje minulé ročníky.

Prvé stretnutie zo série podujatí sa konalo v septembri 2007 pod názvom „O domoch prešovských mešťanov, ich zákutia a tajomstvá“. „Vtedy sa na ňom zúčastnilo 33 objavovateľov, do roku 2009 sa Objavovanie konalo – každú druhú sobotu v mesiaci a od vtedy Objavovaniu patrí každý druhý víkend v mesiaci,“ spomína na začiatky tohto podujatia Bujňáková.

A na čo sa môžu objavovatelia tešiť tento rok? Podľa slov M. Bujňákovej sú naplánované nové témy ako napr. „Vyfintené Fintice“, „Kláštor anglických panien“, „Kaviarne a krčmy“ a pod. „Vrátime sa tiež k niektorým témam z minulých rokov – k 70. výročiu vzniku Divadla Jonáša Záborského zopakujeme tému o prešovskom divadle a opakovane sme pripravili tému „Židovský Prešov“,“ dodáva a upozorňuje, že tak ako v roku 2013, aj v tomto roku sa uskutočnia dve mimoriadne podujatia, a to vo februári k Medzinárodnému dňu turistických sprievodcov a v septembri k Dňom svetového kultúrneho dedičstva. Témy realizované do augusta 2010 boli dokonca spracované aj knižne, a to v knižočkách Objavovanie Prešova I. a II.

Informácie poskytla redakcii Veronika Kmetóny Gazdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM