Iné športy

Armwrestleri z prešovského klubu: Na medzinárodných pretekoch získali sadu medailí

Mladí armwrestleri z klubu AWK Prešov počas víkendu súťažili na medzinárodných pretekoch v maďarskom meste Sárosd. A domov si doniesli sadu medailí.

Ilustračný obrázok k článku Armwrestleri z prešovského klubu: Na medzinárodných pretekoch získali sadu medailí
Zdroj: Kristína Bobovčáková

Na pätnástom ročníku Junior Visegrád Grand Prix sa nestratili – doniesli šesť medailí a v súťaži národov obsadili striebornu priečku. Desiatka členov AWK Prešov si v konkurencii pretekárov z Maďarska, Slovenska, Česka, Poľska, Chorvátska a Korei vybojovala až 6 medailí.

Najúspešnejší Juhas

Najúspešnejší bol Patrik Juhas, ktorý v najťažšej kategórii nad 80 kg jednoznačne vyhral pravou rukou, pričom ľavačku vynechal pre zranenie. Ďalšou úspešnou pretekárkou bola Kristína Bobovčáková, ktorá v kategórii nad 60kg v ľavačke obsadila druhé miesto a v pravačke bola tretia. Obaja urobili za ostatný rok veľký progres a potvrdili svoje kvality.

Veľmi milo prekvapili v silno obsadenej kategórii –70kg pri svojej medzinárodnej premiére Christián Ihnát a Peter Gureck. Christián bol strieborný v ľavačke a Peter v pravačke. Nad ich sily bol len maďarský reprezentant. pozitívne prekvapila aj Daniela Bonk.

Možno aj do reprezentácie

Tá medzi juniorkami do 55kg pravou rukou vybojovala bronzovú medailu. Títo pretekári ukázali, že sú perspektívni a ak svoj talent budú rozvíjať, tak časom môžu patriť aj do reprezentácie. Aj ďalší členovia klubu sa v medzinárodnej konkurencii nestratili a svojimi výsledkami prispeli k druhému miestu Slovenska v súťaži národov.

Vyhrali Maďari tesne o 5 bodov aj preto, že sme mali menej pretekárov ako domáci. Takéto súťaže dávajú mladým pretekárom možnosť si porovnávať sily s rovesníkmi z iných krajín a výborne sa tak môžu pripraviť na ME či MS. Koncom marca čakajú armwrestlerov majstrovstvá Slovenska.

A viete, že nedávno sa aj lyžiar Michal Haraus z okresu Prešov parádne predviedol získom sady medailí? Kliknite si fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Prešova a okolia.

Skvelé výkony šikovného lyžiara: Miroslav z okresu Prešov získal cenné kovy
5
Galéria
Zdroj: archív Miroslava Harausa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM