Ľubomír Hudačko Kultúra

Andrej Šeban pripravuje na jeseň veľké turné: V novembri sa predstaví aj v Prešove!

Slovenská skupina Andrej Šeban Band chystá rozsiahle turné, počas ktorého hudobníci odohrajú celkovo 36 koncertov na Slovensku, v Českej republike, Maďarsku, Rakúsku, ale aj v Indii.

Ilustračný obrázok k článku Andrej Šeban pripravuje na jeseň veľké turné: V novembri sa predstaví aj v Prešove!
Zdroj: Webnoviny.sk

Počas slovenskej časti turné neobíde skupina ani Prešov.

V kapele aj Prešovčan Daniel Špiner

Slovenská formácia Andrej Šeban Band vedená gitaristom, skladateľom, producentom a spevákom Andrejom Šebanom pripravuje rozsiahle turné, ktoré by sa malo začať v októbri. Kapela, v ktorej so Šebanom pôsobia aj Daniel Špiner (klávesy), Peter Rusňák (basgitara) a Michal Fedor (bicie), plánuje odohrať 36 koncertov v piatich krajinách.

Prešovčania sa na Andreja Šebana môžu tešiť 16. novembra, keď sa so svojou kapelou predvedie v Divadle Andreja Duchnoviča. Koncertný program, ktorého súčasťou bude aj niekoľko noviniek tak predstavia okrem Slovenska aj v Českej republike, Maďarsku, Rakúsku a tiež v Indii. Odohrajú však aj známe piesne ako napríklad Odkaz, Bezvetrie či Sloboda, ktoré budú diváci a diváčky počuť v upravených aranžmánoch.

Bude sa natáčať aj DVD

Súčasťou Andrej Šeban Band Tour 2013 je taktiež nakrúcanie celovečerného dokumentárneho filmu o skupine a aj výroba DVD so záznamom dvojkoncertu v bratislavskom MMC. Hudobníci pre svojich fanúšikov a fanúšičky pripravili ešte jedno veľké prekvapenie. V Bratislave odohrajú, ako vôbec prvý interpret na Slovensku, celý program v kvadrofonickom zvuku. Päťdesiatjedenročný Andrej Šeban sa narodil v Bratislave. Je podpísaný aj pod nahrávkami Pavla Hammela, Roba Grigorova, Mariána Greksu, Mariky Gombitovej, Petra Hapku, Deža Ursinyho, Janka Ledeckého, Jaroslava Filipa, Beaty Dubasovej, Marty Kubišovej, Richarda Müllera, Zuzany Mojžišovej, Jany Kirschner či skupín Hex, Collegium musicum alebo Sto múch.

Šeban, ktorý je bývalým členom skupín Demikát, Banket a Free Faces, je tiež autorom scénickej hudby pre rozhlasové hry i dokumentárne a hrané filmy. Na konte má aj niekoľko sólových albumov – Čo dom dal (1993), Andrej Šeban Band… (1997), Bezvetrie (2000), Sklony (2008) alebo Časozber (2011).

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM