Ľubomír Hudačko Správy

Andrej Kiska v Prešove: Kde bude obedovať a aký má v našom meste program?

Vzácna návšteva prvýkrát v Prešove. Prezident Andrej Kiska na svojom pracovnom výjazde v rámci východného Slovenska neobíde ani metropolu Šariša. Zastaví sa tu na niekoľkých miestach, okrem iného aj na obed. Kde si ho dopraje a kto mu bude variť?

Ilustračný obrázok k článku Andrej Kiska v Prešove: Kde bude obedovať a aký má v našom meste program?
Zdroj: TASR

Hlava štátu poctí svojou návštevou tretie najväčšie mesto Slovenska vôbec prvýkrát od zvolenia do tejto funkcie.

Stretnutie s primátorkou

Jeho kroky povedú najprv na radnicu, kde má od 9.00 naplánované pracovné stretnutie s primátorkou Andreou Turčanovou.

Neskôr už bude záujmom pozornosti u študentov na Prešovskej univerzite. Tam má od 9.50 na pláne stretnutie s vedením univerzity a aj diskusiu so študentmi. Okrem toho sa pred poludním naobeduje s jednou z osôb, ktorej prezident vzhľadom na závažnú situáciu v rodine poskytol časť svojho platu. Stať sa tak má v penzióne Trattoria od 11.35. Zaujímalo nás, kto bude pre prezidenta Kisku variť a na čom si pochutí.

Obedné menu dohodnuté nemá

„Variť budú naši kuchári, ktorí majú dlhoročné skúsenosti v gastronómii nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Dohodnuté dopredu menu nemá, obed bude mať formou a la carte. Špeciálne požiadavky z jeho strany neevidujeme, na obed má pozvaných dvoch hostí,“ sprostredkoval nám z penziónu Trattoria informácie Július Merkovský Krala.

Popradčan na čele krajiny z Prešova naprázdno neodíde, radnice má pre neho pripravené prekvapenie. Popoludní o tretej už zavíta do rodného Popradu, kde bude pokračovať na svojej ceste po východnom Slovensku. Hlava štátu príde do Prešova v piatok 20.3. ráno o deviatej hodine.

Čítajte tiež:

Prezident Kiska mieri do Prešova: Radnica má pre neho špeciálny dar!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM