Ľubomír Hudačko Rôzne

Andrea Turčanová prehovorila o tom, čo zažíva na Facebooku: Neuveríte, aké požiadavky od niektorých dostáva!

Sociálne siete sa stali súčasťou života aj veľkého množstva Prešovčanov. Výnimkou nie je ani primátorka Andrea Turčanová. Pre náš web odhalila, že k Facebooku ju prehovorila dcéra a priznala tiež, že zaznamenáva aj kuriózne požiadavky.

Ilustračný obrázok k článku Andrea Turčanová prehovorila o tom, čo zažíva na Facebooku: Neuveríte, aké požiadavky od niektorých dostáva!
Zdroj: Dnes24.sk

Celosvetový trend byť na Facebooku je v kurze aj v radoch politikov a inak tomu nie je ani v prípade tých prešovských.

Primátorka: Dlho som tomu odolávala

Svoj účet má aj primátorka Andrea Turčanová. A to nielen svoj osobný, ale taktiež verejný ako hlava mesta. Zaujímalo nás, odkedy s ním pracuje. „Na Facebook ma v čase môjho poslancovania prehovorila dcéra, ktorá ho už ako študentka na vysokej škole mala tiež,“ uviedla na margo populárneho trendu. Okrem svojho osobného profilu, ktorý je založený viac ako 5 rokov, má prešovská primátorka aj verejný. Ten bol zriadený v čase volebnej kampane minulý rok.

Na ňom nájdete informácie o aktuálnom dianí v meste. S poslancami však komunikuje väčšinou emailom, alebo telefonicky. Vysvetlila tiež, že sa Facebooku dlho bránila. „Priznám sa, že som veľmi dlho odolávala byť vôbec na Facebooku. Používam mailovú poštu, ale Facebooku som sa dosť bránila. Verejný priestor je totiž veľmi anonymný. Je v ňom veľa falošných mien a osôb. Vlastne ani neviete, s kým komunikujete. Ja sa na človeka radšej dívam a pri rozhovore mu pozerám do očí,“ vysvetlila svoju prvotnú apatiu využívať sociálnu sieť.

Máva aj kuriózne požiadavky

Na súkromnom profile má väčšinou len svojich známych, alebo ľudí, ktorí sa dobre poznajú s jej priateľmi. Prijíma k svojmu profilu dokonca aj novinárov. „No nie som na Facebooku často, pretože mi to neumožňuje čas. Na otázky odpovedám asi len raz za týždeň. Ak sa mi podarí niekedy večer, keď mám chvíľku, tak si to pozriem a ak sú tam na mňa konkrétne otázky, tak sa snažím odpovedať. No nie je to u mňa hlavný komunikačný nástroj,“ hovorí ďalej pre náš web primátorka Turčanová.

Jedným dychom dodáva, že k fanúšikovskému profilu má prístup jej 5 priateľov. Tí sa starajú o nástenku. Na správy odpovedá samotná primátorka, ale čas si na to nájde tiež iba raz za týždeň. Ak by ste mali potrebu na jej Facebooku propagovať rôznu udalosť či športový klub, istá šanca tu je. „Väčšinou, ak niekto chce propagovať napríklad prešovský športový klub, tak veľmi rada pomôžem zdieľať plagáty a podobne. Avšak, objavujú sa aj vulgárne príspevky a nicky s rokom založenia 2015, ktoré nemajú žiadnych priateľov,“ priblížila fakt, keď taký nick priestor nedostane.

Primátorka sa stretla aj s kurióznymi požiadavkami. „Áno, niektorí ľudia si myslia, že len tak rozdávam byty, pracovné miesta a prípadne, aby som finančne sponzorovala stále iný problém či príbeh, pričom to skúša stále tá istá osoba,“ otvorene nám prezradila Andrea Turčanová.

Čítajte tiež:

Primátorka priamo z miesta známeho prešovského obchvatu: Nie sme rukojemníci, toto žiadame!

Analýza, ktorá by vás mala zaujímať: Pozrite si, ako ohodnotili finančné zdravie Prešova

foto: fb/ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM