Ľubomír Hudačko Kultúra

Amfiteáter sa chystá na veľké podujatie: Uvidíme množstvo známych rodákov z Prešova!

Pripravuje sa podujatie, na ktorom uvidíme celý rad známych mien pochádzajúcich z Prešova. Na amfiteátri bude veľkolepá oslava 770. výročia nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Amfiteáter sa chystá na veľké podujatie: Uvidíme množstvo známych rodákov z Prešova!
Foto: Ľubomír Hudačko

Prešov oslávi svoje krásne výročie so svojimi známymi rodákmi. Na amfiteátri sa chystá veľkolepé podujatie plné osobností pochádzajúcich z nášho mesta. Gratulanti sa vrátia do svojho rodného mesta a vystúpia v galaprograme v rámci podujatia Koncert rodákov. Vstup na podujatie bude zdarma do naplnenia amfiteátra.

Pestrá paleta

„Koncert sa uskutoční už 12. septembra a rodáci prídu z oblastí kultúrnospolo­čenského života, divadla, hudby alebo filmu. Program sa začne o 18:00 vystúpením Márie Macoškovej, jednej z najvýznamnejších osobností kultúrneho života Rusínov na Slovensku. V bohatom programe vystúpia Mloci, Michaella Papp, Edo Klena, Andy Belej a kapela Hrdza,“ vymenúva hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

To však nie je všekto, od 20:00 sa následne začne galaprogram, ktorý svojim vystúpením otvorí legenda slovenského jazzu – Peter Lipa. Medzi gratulantmi nebude chýbať ani Katka Koščová, Poddukelský umelecký ľudový súbor – PUĽS, AMC Trio, Chikiliki tu-a, Heľenine oči, Gapa a Groovin Heads, Komajota a Šarišan. Slávnostný večer potom uzatvorí svojim vystúpením jedna z najúspešnejších kapiel na Slovensku – IMT Smile.

Galaprogramom bude sprevádzať jeden z najpopulárnejších slovenských moderátorov Michal Hudák. Tešiť sa môžeme aj na Juraja Kukuru, Borisa Farkaša, Annu Servickú, Milku Zimkovú, Marcela Merčiaka, Petra Nagya, Gabrielu Marcinkovú, manželov Stražanovcov a Igora Drotára.

Jeden z najvýznamnejších dátumov

Koncert rodákov, veľkolepý galaprogram vystúpení, koncertov a exkluzívnej spolupráce viacerých hudobných telies, je súčasťou podujatí, ktoré mesto Prešov organizuje v roku 2017. „A to pri príležitosti jedného z najvýznamnejších dátumov v histórii metropoly Šariša. Ide o 7. november 1247, z ktorého pochádza prvá písomná zmienka o Prešove,“ zakončila hovorkyňa mesta.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM