Správy

Aktuálne údaje z nemocnice: V Prešove sú pripravení aj reprofilizovať lôžka

Kvôli pandémii koronavírusu sa nemocnice na Slovensku postupne napĺňajú novými pacientmi. Aká je momentálne situácia v tej prešovskej?

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne údaje z nemocnice: V Prešove sú pripravení aj reprofilizovať lôžka
Zdroj: TASR/AP

Snahou Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove (FNsP) je podľa jej hovorkyne Renáty Cenkovej čo najdlhšie zachovať necovidovú prevádzku. Aké sú tu aktuálne počty pacientov?

V plnom rozsahu

„K 7. 10. 2020 je vo FNsP hospitalizovaných 19 pacientov na Covid oddelení, ďalší dvaja pacienti sú hospitalizovaní na covid JIS a štyria pacienti sú na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny s podporou umelej pľúcnej ventilácie," uviedla pre spravodajský portál Dnes24 hovorkyňa FNsP Renáta Cenková.

„Zatiaľ sa nám darí poskytovať zdravotnú starostlivosť v plnom rozsahu. Je to aj vďaka tomu, že covidové oddelenie je alokované v geriatrickom pavilóne, čím je izolované od ostatných pavilónov nemocnice,“ vysvetlila ďalej hovorkyňa.

Zaškolenie iných

Ak bude nevyhnutné prevádzku obmedzovať, bude sa tak podľa Cenkovej diať postupne, podľa možností nemocnice, predovšetkým v súvislosti s personálnymi kapacitami zdravotníckych pracovníkov oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny.

„V prípade rozšírenia covid prevádzky počítame aj so zaškoleným personálom nechirurgických odborov. FNsP J. A. Reimana Prešov disponuje 36 infektologickými lôžkami a na základe príkazu ministerstva sme pripravení reprofilizovať ďalších 44 lôžok. Disponujeme aj ďalšími intenzivistickými a aristickými lôžkami,“ doplnila pre Dnes24 hovorkyňa.

V obrazoch sa dozviete aj to, ktorí odborníci sa nedávno umiestnili v ankete TOP lekári na vrchných priečkach.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: ilustračné

Obrazom: Z prešovskej nemocnice bodovali v projekte TOP lekári dvaja odborníci
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM