Správy

AKTUÁLNE údaje a čísla: Aký je počet hospitalizovaných pacientov v prešovskej nemocnici?

V predošlých mesiacoch bola situácia ohľadom počtu hospitalizovaných pacientov vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove rôznorodá.

Ilustračný obrázok k článku AKTUÁLNE údaje a čísla: Aký je počet hospitalizovaných pacientov v prešovskej nemocnici?
Zdroj: TASR/AP

Vo fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana (FNsP) v Prešove sú hospitalizované desiatky pozitívne testovaných pacientov. Poznáme najnovšie čísla.

„Fakultná nemocnica s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove (FNsP) zaznamenala v priebehu októbra 243 covid pozitívnych hospitalizovaných pacientov. V mesiaci november to bolo 192 pacientov. K 4. 12. 2020 evidujeme 67 covid pozitívnych zamestnancov z celkového počtu 2 564 (2,6 %)," uviedla pre Prešov Dnes24 hovorkyňa FNsP Renáta Cenková.

Počet pacientov

Následne priblížila aj ďalšie podrobnejšie čísla a údaje. „Aktuálne je v zdravotníckom zariadení hospitalizovaných 54 covid pozitívnych pacientov. Z nich šiesti sú na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, pričom ich zdravotný stav si vyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie a štyria pacienti sú na covid jednotke intenzívnej starostlivosti,“ dodala Cenková s tým, že FNsP aktuálne disponuje počtom 149 covid lôžok.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM