Správy

Aktuálne informácie z prešovskej nemocnice: Kde má umiestnenú Covid jednotku?

Podľa hovorkyne vedenie prešovskej nemocnice zvážilo niekoľko alternatív vytvorenia novej a stabilnej COVID jednotky pre pacientov z celého Prešovského kraja.

Ilustračný obrázok k článku Aktuálne informácie z prešovskej nemocnice: Kde má umiestnenú Covid jednotku?
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

S Covidom-19 bojuje personál aj vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana (FNsP). V septembri mali podľa jej hovorkyne Renáty Cenkovej pozitívne vzorky štyria lekári a osem zdravotných sestier.

Dlhodobo tu preto platí zákaz návštev, prebieha triáž pacientov a podľa Cenkovej priebežne zaškoľujú personál na prácu na oddelení infektológie a v oblasti intenzivistickej starostlivosti.

Samostatný vstup

„V súvislosti s ochorením COVID-19 pravidelne monitorujeme zdravotný stav pacientov a personálu,“ povedala Cenková.

Ako ďalej uviedla, vedenie nemocnice podľa jej slov zvážilo niekoľko alternatív vytvorenia novej a stabilnej COVID jednotky pre pacientov z celého Prešovského kraja.

„Po analýze stavebno-technického zázemia jednotlivých pavilónov, množstva pacientov, ktorí denne navštívia iné oddelenia nemocnice, ako aj možnosti čo najväčšej možnej miery izolovanosti COVID pacientov od ostatných návštevníkov nemocnice, je COVID jednotka umiestnená na deviatom poschodí geriatrického pavilónu,“ priblížila Cenková.

Pacienti s ochorením COVID-19 majú do budovy samostatný vstup a výťah, ktoré sú odizolované od vstupu pre iných pacientov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM