Aktualizované Správy

Živnostníci obvinení pre výbuch plynu v Prešove budú stíhaní na slobode

V utorok o tom rozhodol Krajský súd (KS) v Prešove, ktorý sa zaoberal sťažnosťou prokurátora v súvislosti s rozhodnutím Okresného súdu (OS) v Prešove zo začiatku marca.

Ilustračný obrázok k článku Živnostníci obvinení pre výbuch plynu v Prešove budú stíhaní na slobode
Foto: Ľubomír Hudačko

Živnostníci Ján R., Ondrej T. a Marek T. obvinení v súvislosti s minuloročným výbuchom plynu na Mukačevskej ulici v Prešove budú stíhaní na slobode.

V utorok o tom rozhodol Krajský súd (KS) v Prešove, ktorý sa zaoberal sťažnosťou prokurátora v súvislosti s rozhodnutím Okresného súdu (OS) v Prešove zo začiatku marca.

„Senát KS prijal písomný sľub obvinených ako náhradu väzby a prepustil ich na slobodu. Väzbu u obvinených zhodne nahradil dohľadom probačným a mediačným úradníkom a uložil im povinnosť oznámiť policajtovi, prokurátorovi alebo súdu, ktorý vedie konanie, každú zmenu miesta pobytu a tiež zákaz vycestovať do zahraničia,“ uviedla hovorkyňa KS v Prešove Ivana Petrufová s tým, že rozhodnutie je utorkovým dňom právoplatné.

Senát KS v Prešove zároveň vydal podľa jej slov príkaz na prepustenie troch obvinených z väzby na slobodu ihneď. Ján R., Ondrej T. a Marek T. sú v súvislosti s minuloročným výbuchom plynu na Mukačevskej ulici v Prešove obvinení z obzvlášť závažného zločinu všeobecného ohrozenia so spôsobením smrti viacerých osôb a škody veľkého rozsahu.

Súd ich poslal do väzby 9. decembra 2019. KS jeho rozhodnutie 30. decembra 2019 potvrdil. Sudca OS v Prešove 4. marca rozhodol o ich stíhaní na slobode. Prokurátor však podal sťažnosť, ktorou sa v utorok zaoberal krajský súd (KS).

V obrazoch nájdete smutné zábery po výbuchu plynu zo 6. decembra 2019.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Deň po výbuchu plynu v prešovskej bytovke v OBRAZOCH
22
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM