Správy

Ako to vlastne dopadne? Majerský tvrdí, že sa dá byť v parlamente, aj prešovským županom

Čo sa týka strany KDH, zatiaľ to vyzerá, že pôjde do opozície. Majerský to povedal v utorok po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Ilustračný obrázok k článku Ako to vlastne dopadne? Majerský tvrdí, že sa dá byť v parlamente, aj prešovským županom
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Predseda strany KDH Milan Majerský sa zatiaľ nevyjadril, či zostane na poste predsedu Prešovského samosprávneho kraja (PSK) a zároveň si uplatní mandát poslanca Národnej rady (NR) SR, alebo sa jednej z funkcií vzdá.

Hovorkyňa KDH Lenka Halamová na otázku TASR odpovedala, že budú o všetkom včas informovať.

Dá sa to

Majerský v sobotných (30. 9.) parlamentných voľbách získal 98 827 prednostných hlasov. Je jedným z 12 zvolených poslancov za KDH do NR SR.

„Dá sa to,“ reagoval Majerský na otázku o zastávaní oboch postov potom, ako sa v utorok stretol s prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Zatiaľ do opozície

Poukázal na to, že aj iní predsedovia krajov boli zvolení za poslancov, pričom si mandát uplatnia a ostanú aj šéfmi krajov.

A zatiaľ to vyzerá, že KDH pôjde do opozície. Po stretnutí s prezidentkou Zuzanou Čaputovou to v utorok médiám povedal šéf KDH Milan Majerský.

Predsedníctvo KDH podľa neho stojí za rozhodnutím nejsť do vlády so Smerom-SD. V prípadnej štvorkoalícii s Hlasom-SD, SaS a Progresívnym Slovenskom by podľa neho boli priepastné rozdiely medzi stranami, no sú ochotní debatovať, aby došlo k „veľkej miere kompromisu“.

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM