Michala Halásová Kultúra

Kapela Out of Control si splní sen: Koncert na zahraničnom festivale s 550 000 ľuďmi

Príležitosť zviditeľniť sa na zahraničnom festivale je pre nekomerčné kapely významný moment, ktorý vo väčšine prípadov prináša sľubné vyhliadky do budúcnosti. Prešovskej kapele Out of Control sa to podarilo.

Ilustračný obrázok k článku Kapela Out of Control si splní sen: Koncert na zahraničnom festivale s 550 000 ľuďmi
Zdroj: Dnes24.sk

Osloviť jedným vystúpením organizátora najväčšieho mestského festivalu v Nemecku môže otvoriť dvere do celkom iného éteru, ako je ten slovenský. „Od roku 2006, kedy sme sa ako kapela dali dohromady, sme si prešli mnohými vystúpeniami, súťažami, či obmenami v zoskupení,“ skonštatoval manažér kapely Milan Macek. No kvalitná hudba v štýle melancholicko-radostného britrocku s prímesou elektroniky v kombinácii s úprimným javiskovým prejavom je zárukou nielen rastúcej fanúšikovskej základne, ale aj ponúk, ktoré sa neodmietajú.

"Po vystúpení neďaleko mesta Steiger nás minulý rok oslovil priamo organizátor festivalu Dresdner Stadtfest. Príležitosť zahrať svoj repertoár v slovenčine na najväčšom pódiu budeme mať ako jediná kapela zo Slovenska a to 18. augusta počas hlavného večerného programu,“ priblížil Macek.

Ktovie, kto si ich spomedzi 550 000 účastníkov všimne počas tohtoročného 15. ročníka. Predchuť veľkého festivalu si formácia Out of Control bude môcť vyskúšať pre zmenu na druhom konci Európy – v Srbsku – kde sa chystajú hrať koncom júla 2013.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM