Ľubomír Hudačko Futbal

Ako prilákať futbalového diváka na štadión? Čím hrá Tatran Prešov lepšie, tým príde menej ľudí

Ďalšia výhra na nulu, ale divákov ubúda. Taká je realita vzhľadom k výkonom prešovských futbalistov. V zelenobielom drese si pripísali ďalšie tri body za hladkú výhru s Dubnicou, ale zvedavých bolo na to len čosi cez 300 ľudí...

Ilustračný obrázok k článku Ako prilákať futbalového diváka na štadión? Čím hrá Tatran Prešov lepšie, tým príde menej ľudí
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Naposledy v lige Tatran vybuchol v Šali, ale doma predtým rozdrvil Šamorín (4:0) a s Dubnicou v uplynulom kole vyhral ešte výraznejšie (5:0).

Duely v metropole Šariša maju podobný priebeh ako cez kopirák. Domáci pravidelne kontrolujú dianie hry a maju šance na skórovanie často. Otázkou ale je, s čím príde súper. Ak sa zameria na defenzívu, výsledok sa nedostaví. Ak však príde hrať futbal a to bol prípad juniorov Trnavy, Šamorína či naposledy Dubnice, diváci sa majú na čo pozerať. Aspoň tí najskalnejší. V predposlednom dueli proti MFK ich prišlo len 345.

V 11. minúte bol hosťujúci brankár v permanencii. Po faule na Poliačeka si loptu na priamy kop postavil Leško, lopta z 25 metrov ale mierila práve do miest kde bol brankár pripravený. Hostia sa k slovu dostali až v závere prvej dvadsaťminútovky. Z otočky to v šestnástke skúšal Takáč, no mieril vedľa. O chvíľu sa Leško pokúsil šikovne prelobovať vybehnutého brankára, no jeho oblúčik tesne minul bránu. Tatran mal potom v krátkom čase sériu príležitostí, ktorú odštartoval Poliačekov priamy kop. Ten Urminský vyrazil pred Hrušku, ktorý vystrelil tesne vedľa. Domáci sa ale napokon predsa len ešte do prestávky dočkali. Rýchlu akciu začal Leško, ktorý loptu z ľavej strany naviezol do stredu, šikovne vysunul na pravej strane Hrušku a ten prestrelil brankára hostí – 1:0.

Fantastickú strelu potom po pauze predviedol opäť aktívny Lukáš Hruška. Ten sa zhruba 30 metrov od brány dostal k lopte, ktorú pohotovo napálil nechytateľne do šibenice Urminského brány. Znamenalo to, že sa dotiahol s gólmi na kolegu Leška a preto sa začal minisúboj strelcov. Už o chvíľu sa ale Prešovčania tešili opäť, dokonca v krátkom čase hneď dvakrát. Najskôr sa v šestnástke dobre zorientoval P. Jacko a z otočky poslal loptu šikovne do súperovej brány – 3:0. O dve minúty ho napodobnil striedajúci Belejík, ktorý sa predral cez dvoch obrancov a cez súperovho brankára umiestnil strelu k vzdialenejšej žrdi – 4:0. Za svoju aktivitu sa ale napokon predsa len dočkal aj Leško a to tesne pred svojim vystriedaním, keď po sóle a šikovnom preniknutí zasunul pohodlne loptu po piatykrát za Urminského chrbát.

Jozef Kostelník (tréner 1. FC Tatran Prešov): „Vedeli sme, že nás čaká súper, ktorý má mladých, behavých chlapcov, ktorí to dopredu vedia zakombinovať o podržať loptu. Prvý polčas sme hrali trpezlivo, ako súperov tréner povedal, bolo to o prvých dvoch góloch. V prvom polčase tam mali nejaké náznaky šancí. My sme sa prvým gólom ukľudnili a potom, čo sme pridali druhý gól sme už predvádzali našu hru, kde sme dobre kombinovali, ovládli ihrisko a predviedli ďalšie pekné akcie a dali pekné góly. S výkonom i výsledkom sme spokojní.“

2. liga – 30. kolo: 1. FC Tatran Prešov – MFK Dubnica n/Váhom 5:0 (1:0)

Góly: 41. a 52. Hruška, 71. P. Jacko, 73. Belejík, 82. D. Leško ŽK: 32. Takáč, 34. Vaško, 70, Švec (všetci Dubnica), pred 345 divákmi rozhodoval Š. Leško (Špivák, Hrdlička)

Zostavy: 1. FC Tatran: Talian – Papaj, P. Jacko, Krajník, Hatok – Lipták, Dzurík – Leško (83. Benes), Poliaček, Hruška (83. Makara) – Katona (63. Belejík) MFK Dubnica: Urminský – Mejič, Jánošík, Púpala, Vaško – Múdry – Švirik (46. Švec), Svorada, Takáč, Jastráb – Števček (54. Janco)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM