Ľubomír Hudačko Správy

Aké príbytky prinesie nový projekt v Prešove? Takéto byty budú v ponuke a takto sa budú pohybovať ceny!

Ako sme vás len nedávno informovali, chátrajúci stomatologický pavilón na Sídlisku III sa premení na byty pre rodiny. No to nie je všetko. Projekt s názvom Na Trojke prinesie aj parkovacie miesta. Aké byty budú v ponuke a ako sa budú pohybovať ich ceny?

Ilustračný obrázok k článku Aké príbytky prinesie nový projekt v Prešove? Takéto byty budú v ponuke a takto sa budú pohybovať ceny!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Nové štartovacie bývanie s názvom Na Trojke prinesie 100 bytov. Prvé podlažie budovy bude patriť obchodným prevádzkam so zameraním na služby obyvateľom, k dispozícii sú rôzne veľkosti priestorov spolu s výmerou 1186 m2.

Ukončenie stavby v marci 2017

Chátrajúca budova pavilónu patrila nemocnici, no investor ju odkúpil. Pozemok pod budovou patrí mestu a nemocnica ho mala v dlhodobom prenájme.

Teraz ho mesto chce predať investorovi, ako prípad hodný osobitného zreteľa. Ukončenie stavby je naplánované na marec 2017. „Výhodou pre rodiny je aj samotná lokalita sídliska, ktoré ponúka množstvo možností pre trávenie voľného času a šport a tiež množstvo škôl, od materských až po stredné,“ uviedla Lucia Fiľakovská, maklérka realitnej spoločnosti XX REAL, ktorá je výhradným predajcom projektu Na Trojke.

Parkovacích miest má byť 125

V ponuke budú jedno- až trojizbové byty s výmerami od 26 do 73 m2. Ceny bytov sa budú pohybovať okolo 1200 eur/m2 s DPH, upresnené budú v priebehu najbližších týždňov. V cene každého bytu je zahrnutá aj pivničná kobka. Postarané bude aj o parkovanie – plány počítajú so 125 vonkajšími parkovacími miestami.

V rámci projektu vznikne pri bytovom dome aj detské ihrisko. Prešovský projekt je prvým z projektov Cresco Group na východnom Slovensku. Pod budovou pre Polyfunkčný objekt Cresco Prešov, ktorý tu vznikne je ešte potrebné usporiadať pozemky. Mesto sa bude predajom pozemku s výmerou 3426 m2 zaoberať na rokovaní zastupiteľstva 21. septembra.

Čítajte tiež:

Z chátrajúceho priestoru moderný domov pre stovku rodín: VIZUALIZÁCIE, čo postavia v Prešove!

zdroj: tasr/Prešov 24, foto: ilustračné

Takto búdú vyzerať byty na Trojke: Sledujte nové vizualizácie!
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM