Ľubomír Hudačko Správy

Ak nechcete mať tenšiu peňaženku, tak bacha: Za čo cvakáme v Prešove pokuty najčastejšie?

Možno väčšina z náš už v živote dostala nejakú tú pokutu. Minulý rok ju v uliciach Prešova vyfasovala poriadna kopa ľudí. Pokuty sa dávali za všeličo, okruh týchto priestupkov sa ale opakoval najčastejšie...

Ilustračný obrázok k článku Ak nechcete mať tenšiu peňaženku, tak bacha: Za čo cvakáme v Prešove pokuty najčastejšie?
Zdroj: TASR

Prešovskí mestskí policajti zverejnili svoju správu o činnosti za rok 2014. Dozvedáme sa z nej mnoho zaujímavých informácií ohľadne priestupkov, ktoré sa stali v našom meste.

Podľa tejto správy mestskí muži zákona zistili od januára až do decembra minulého roka celkovo 10 023 udalostí. Počet riešených priestupkov bolo presne 8 865. Pre porovnanie, oproti roku 2013 zaevidovali o 659 udalostí menej a priestupkov bolo menej o 517. V roku 2014 bola celková výška uložených pokút 45 755 eur. V roku 2013 výška uložených pokút predstavovala sumu 48 090 eur, čo znamená pokles o 2 335 eur.

Najčastejšie sa opakujúce priestupky boli tie na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Zaevidovaných ich bolo presne 5 839, z toho bolo uložených 3 186 blokových pokút. A to aj vrátane blokov na pokutu nezaplatenú na mieste. Tie boli v celkovej výške 41 755 eur. A až 2 965 priestupkov sa potom týkalo porušovania všeobecne záväzných nariadení mesta.

Čítajte tiež:

Občania Sídliska III prehovorili, čo ich trápi: Prišla za nimi aj primátorka, no ostala sklamaná!

Cestovný ruch v okrese Prešov? Tieto zaujímavé čísla z vlaňajška ste možno netušili!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM