Ľubomír Hudačko Futbal

Aj úradnícka práca môže byť zaujímavá: Prečítajte si vtipné výroky občanov smerom k matrikárom :-)

Slovenské matrikárky sa stretávajú s kadejakými požiadavkami od občanov a nie sú to len zaujímavé mená. Pri vybavovaní cudzojazyčných rodných alebo sobášnych listov prichádza tiež k vtipným udalostiam. Neraz sa aj v Prešove vyskytnú nečakané udalosti, tu je zoznam celkovo najvtipnejších z celej SR.

Ilustračný obrázok k článku Aj úradnícka práca môže byť zaujímavá: Prečítajte si vtipné výroky občanov smerom k matrikárom :-)
Zdroj: Webnoviny.sk
  • Omylom som porodila v Čechách, aký je ďalší postup?
  • Prepáčte, nevedela som, že nemáte stranícke hodiny
  • Posielam vám sobášny list, ale je rozkusaný, na okraji sú stopy od psa, nevadí?
  • Vy tam robíte zmiešané manželstvá?

Aj na tieto otázky hľadali pracovníčky osobitnej matriky odpovede. Milý bol aj telefonát od mamičky, ktorá na otázku, kde rodila, odpovedala: „To si už nepamätám, ale išla som tam hore kopcom.“

Kedysi sa do matriky uvádzalo aj povolanie a tu je krátky výber: Robotník s kozou, samostatný obchodník s vajcami, družstevný roľník na odpočinku, manželka mlynára, automobilista…

V rodnom liste dieťaťa v kolonke pohlavie našli zapísané „samec“ alebo nevesta pred uzavretím manželstva uviedla svoj stav ako „panna“.

Na záver nemôžeme vynechať ani zaujímavé mená.

Tu sú: Princessa, Lord, Fifi, Grgo, Pero alebo Grofojka.

Iste budú vtipné situácie pribúdať aj v roku 2014. Šťastný vstup doň pravou nohou prajeme za redakciu aj my a veríme, že bude lepší, ako bude!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM