Rôzne

ADOPTUJTE PSÍKA: Sučka Axa veľmi chradne a trpí. Súrne potrebuje nový domov!

Prečítajte si o osude psíka, ktorý to vo svojom relatívne krátkom živote nemá ľahké. Kým mnohým havkáčom sa pošťastí a dočkajú sa lásky nových majiteľov, sučka Axa je už v útulku doslovne stálicou! A to ju nesmierne ubíja a ničí...

Ilustračný obrázok k článku ADOPTUJTE PSÍKA: Sučka Axa veľmi chradne a trpí. Súrne potrebuje nový domov!
Zdroj: Dnes24.sk

„Axa to už psychicky naozaj nezvláda,“ povedala hneď prvú vetu o tejto sučke Dominika Homolová z OZ Pes v núdzi. Adoptovaná už raz bola, majitelia ju však po 2 rokoch vrátili. Prečo? Údajne sa bojí búrky a vody, nechce sa kúpať, nepríde na zavolanie, zadrhla mača a sliepku… „Evidentne si ani za ten čas čo ju mali k nej nevypestovali natoľko silný vzťah, aby namiesto toho, že sa jej chcú zbaviť, ju naučili nebáť sa vecí, ktoré sú pre mnoho ďalších psov doslova postrachom,“ píšu o nej na stránke útulku.

Axa sa tak musela vrátiť do koterca a už niekoľko mesiacov je hľadanie nového majiteľa s nulovým výsledkom. „Je nám ľúto pozerať sa, ako psychicky trpí, nevieme, čo s ňou bude ďalej, ale ďalšie mesiace či roky ju takto trápiť nechceme. Zo stresu ani nepriberá, neustále chodí hore dole, krúti sa… Vidno, že je nervovo na tom veľmi zle a tento život v koterci ju ničí,“ vraví o jej úpadku Dominika.

Psík je vraj dokonca vystresovaný aj z iných psov, preto musí mať koterec len sám pre seba. Keď však Axa z neho vyjde, stáva sa z nej úplne iný, šťastný pes. „Axa potrebuje len miesto, kde by ju niekto pohladkal a dal jej najesť. Je nenáročná, je vhodná aj k starším ľuďom do rodinného domu, postráži, so psami sa znáša individuálne, bola však naučená žiť pri ovečkách,“ píšu o nej na facebookovskej stránke. Psík je kastrovaný aj zaočkovaný.

Ak vás oslovil tento havkáč a nechcete nad ním len mávnuť rukou, volajte na 0948 891 391, 0948 213 214. Mo­mentálne sa nachádza vo zvolenskom útulku v Budči, ak je o ňu seriózny záujem, sú ochotní ju novému majiteľovi aj priviesť.

www.pesvnudzi.sk
Pes v núdzi na Facebooku

ADOPTUJTE PSÍKA: Sučka Axa veľmi chradne a trpí. Súrne potrebuje nový domov!
1
Galéria
ADOPTUJTE PSÍKA: Sučka Axa veľmi chradne a trpí. Súrne potrebuje nový domov!
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM