Ľubomír Hudačko Správy

A je to tu! Meteorológovia varujú Prešov pred snehovými jazykmi a závejmi!

Ešte ste neprezuli svojho tátoša? Dôležité info nielen pre vodičov. Meteorológovia varujú okres Prešov pred snehovými jazykmi a závejmi i silným vetrom!

Ilustračný obrázok k článku A je to tu! Meteorológovia varujú Prešov pred snehovými jazykmi a závejmi!
Zdroj: TASR

Odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) varujú okres Prešov pred snehovými jazykmi a závejmi a to výstrahou prvého stupňa. Tá platí na nedeľu 13. novembra od 0:00 do 18:00 hod.

„V okrese Prešov sa miestami očakáva tvorba snehových jazykov a závejov,“ upozorňuje SHMÚ s tým, že tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. „Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ doplnili meteorológovia.

Pre náš okres je však vydaná aj ďalšia výstraha, dokonca druhého stupňa. A to pred vetrom. „V okrese Prešov sa miestami očakáva výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 23 – 28 m/s (80 – 100 km/h),“ upozorňujú meteorológovia. Uvedená výstraha platí na nedeľu a to od 00:00 do 18:00 hodiny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM