Ľubomír Hudačko Správy

5 rád od ostrieľanej kaderníčky z Prešova: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

Vlasy sú korunou krásy pre každú ženu. V čom však spočíva tajomstvo pekného účesu? Spýtali sme sa priamo odborníčky z metropoly Šariša, ktorá vie, ako na ženské vlasy.

Ilustračný obrázok k článku 5 rád od ostrieľanej kaderníčky z Prešova: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?
Zdroj: Dnes24.sk

Kaderníčka Lenka Jakubiková pracuje v kaderníckom salóne Vlasová záhrada priamo v historickom centre Prešova. Opýtali sme sa jej na rady, ako mať kvalitný účes i na ďalšie zaujímavosti či netypické požiadavky.

Je za zdravé vlasy

„Nedá sa zachádzať do trendov, čo sa teraz nosí, pretože každý sa cíti výborne a pohodlne v niečom inom. Čiže aj v účese, nemôžem teraz povedať, že toto teraz letí a nanútiť klientku, že to teraz letí, keď jej to napríklad ani nepôjde, alebo sa v tom nebude dobre cítiť. Nemám konkrétny tip, ale som za zdravé vlasy,“ hovorí sympatická kaderníčka.

Podľa nej je starať sa o vlasy základ. Regenerovať ich, pretože s farbami sa ničia. Boli sme ale zvedaví, že či ak k nej prišli zákazníčky so zničenými vlasmi, ako ich nasmerovala k tomu, aby sa tá situácia zlepšila? „Pomenovala som produkty, ktoré by mohli používať, aby to ošetrenie bolo intenzívnejšie a odporúčam kúry. Robím ich aj ja a dôležité je to ošetrenie vlasov. Všetko ide postupne. Ak chodia pravidelne na kúry a vidia výsledky, tak podľa toho sa vlas regeneruje sám,“ hovorí.

Farbenie v mladom veku nie

Stane sa, že zákazníčka ukáže na obrázok a povie, že praje si presne takýto účes? „Prídu, stanú sa aj také situácie. No zase vieme, že obrázok je obrázok. A ťažko určiť kvalitu vlasov aj aký to vlas je. Závisí to od toho, aký ten vlas má klient. Či je tenký, veľmi zničený a podobne. No určite odporúčam hĺbkové kúry na ošetrenie vlasov. Sú rôzne a pravidelné,“ tvrdí.

Ako dodáda, v mladom veku farbiť vlasy neodporúča. Pokiaľ nie sú sivé a nemusí si ich klient farbiť, pretože má krásnú prirodzenú svoju farbu, tak to nutné nie je. „Nejdem zarobiť na tom, že tú klientku zafarbím, aby chodila potom pravidelne, keď má zdravé vlasy, to nie. Nie som toho zástancom. V jednoduchosti je krása,“ poznamenáva.

Dôležitá je komunikácia

Ďalším dôležitým faktorom toho, aby to medzi klientom a kaderníkom fungovalo je silný vzťah k svojej práci. Tú musí mať človek rád. „Inak sa to nedá robiť, nemôže sa to vykonávať ako rutina či povinnosť. Musí ho to baviť. Kaderník sa tým vlastne prezentuje. Ak chce klientka zmenu, je dobré to konzultovať a povedať. Rokmi ju človek vie aj spoznať, to je samozrejmosť. Ide o to, či sa so mnou rozprávajú a je to lepšie, akoby mala kvôli zmene rovno zmeniť kaderníčku,“ líči podstatný faktor.

Lenka dodáva, že sa jej ešte nestalo sa, aby sa po pár minútach zákazníčka opäť vrátila kvôli tomu, že jej vietor nový účes hneď zničil. „Držalo to aj týždeň, ale závisí to od vlasov,“ odvetila. A čo by urobila, ak by chcela klientka ostrihať hlavu dohola? „Jasné, že najprv by som ju prehovárala a až potom to urobím. Zaujímalo by ma, kvôli čomu to chce, lebo hneď by som na to nepristúpila. Ak je to, samozrejme, žena. Ak by to bol muž totiž, to by bolo jedno. Ešte však takáto požiadavka neprišla. Možno ostrihať iba časť vlasov, ale celkovo nie,“ dodala na záver.

Základné rady, keď chce žena dobre vyzerať

  • Starať sa o vlasy
  • Kúry na ošetrenie vlasov
  • V mladom veku sa farbenie neodporúča
  • Nutnosť konzultácie s kaderníčkou
  • V jednoduchosti je krása

Čítajte tiež:

Hygienici hodnotili prírodné kúpaliská v okolí: Pozrite, ako oznámkovali kvalitu ich vody!

Vysokoškolský festival v Prešove prilákal sympatické krásky: 3 najpôvabnejšie návštevníčky Unipofestu

foto: archív Lenky Jakubikovej

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM