Správy

Župní poslanci rokujú online: Témou rozpočet, na pretrase aj Futbal Tatran Aréna

V hre sú aj investičné zámery, obnovou by mala prejsť Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove aj nová budova Divadla Jonáša Záborského.

Ilustračný obrázok k článku Župní poslanci rokujú online: Témou rozpočet, na pretrase aj Futbal Tatran Aréna
Zdroj: Prešovský samosprávny kraj

Poslanci prešovského krajského zastupiteľstva sa v pondelok (15. 2.) zaoberajú úpravou rozpočtu, majetkovým podielom PSK vo Futbal Tatran Aréne a ďalšími pripravovanými investičnými akciami.

Rokujú online

Ako informovala Lea Heilová z oddelenia komunikácie a propagácie PSK, pre pretrvávajúcu nepriaznivú situáciu s ochorením Covid-19 budú poslanci na svojom prvom tohtoročnom zasadnutí rokovať opäť online.

Na programe majú celkovo 36 bodov.

Heilová priblížila, že krajskí poslanci budú rokovať aj o zmene v sieti škôl a školských zariadení, taktiež o zmene v poskytovaní dotácií vo Výzve Mikroprogram PSK a Výzve Predsedu PSK.

Poloniny trail

Zaoberať sa budú aj návrhom rozdelenia finančného príspevku pre subjekty, ktoré vykonávajú opatrenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately na území kraja.

„Medzi ďalšími dôležitými bodmi je aj financovanie výdavkov súvisiacich s majetkovoprávnym vysporiadaním Poloniny trail, akčný plán na podporu hospodárskeho rastu v PSK pre tretiu etapu iniciatívy Catching-up Regions, ale aj pripravované investičné akcie v kultúre, školstve, sociálnej oblasti a doprave,“ uviedla Heilová.

Obnova DJZ

Ako ďalej ozrejmila, obnovou by mala prejsť Krajská knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove, multifunkčná budova Hornozemplínskeho osvetového strediska vo Vranove nad Topľou i nová budova Divadla Jonáša Záborského v Prešove.

A tiež sídlo Športovej školy na Kukučínovej v Poprade, ale aj internát SOŠ lesníckej v Bijacovciach na účely dlhodobej sociálno-zdravotnej starostlivosti, či severovýchodná hradba a tretie nádvorie Ľubovnianskeho hradu. V oblasti dopravy sa počíta s rekonštrukciou viacerých ciest a mostov, ktoré sú v zlom stave.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Hl. foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM