Ľubomír Hudačko Kultúra

Zrelaxujte počas voľna: Čo odporúčame zažiť cez víkend v Prešove

Je tu ďalší víkend a je najvyšší čas sa rozhodnúť, ako ho strávite. Prinášame vám prehľad podujatí v Prešove, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Zrelaxujte počas voľna: Čo odporúčame zažiť cez víkend v Prešove
Zdroj: TASR

Prešovský kotlík

13. augusta od 10.00 na amfiteátri

Famózne jedlá si vychutnáte aj na ďalšej zaujímavej akcii. Už 13.8.2016 sa bude konať 0. ročník Prešovského kotlíka na tunajšom amfiteátri. Pôjde o Majstrovstvá sveta vo varení guľášu. Kulinári a labužníci si teda budú môcť zmerať svoje sily, pričom sa podujatie nezaobíde ani bez lákavého kultúrneho programu. Nebude chýbať ani porota a tombola.

Objavovanie Prešova

13. augusta od 10:00 – 12:00 a 14. augusta od 14:00 – 16:00 na Solivare

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Téma: Vynovený Solivar.

Rozprávka na Delni

13. augusta od 16.30 na Delni

V sobotu 13.8. sa v prípade priaznivého počasia uskutoční predstavenie Divadla Portál pre malých i veľkých – rozprávka Nebojsa.

XIV. Prešovská zberateľská burza

14. augusta od 9.00 do 15.00 v PKO

Burza mincí, bankoviek, medailí, známok, odznakov, pohľadníc, kníh, tel. kariet, bižutérie, hračiek, modelov, áut, železníc, lietadiel, pivných etikiet, CD, platní, DVD či videopásov.

Piknik v parku

14. augusta od 17.00 na amfiteátri

Otvára sa nový mestský kultúrny park na amfiteátri. Urobte si piknik v parku a vychutnajte skvelú swingovú a džezovú hudbu rokov minulých. Od 17:00 vystúpi Swing time for a od 18:30 – Prešovský dixieland a Katka Koščová. Vstup je voľný.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM