Správy

Záplavy ohrozili životy ľudí: V Miklušovciach s nimi bojovali 3 dni po sebe, FOTO

V jednom z domov v obci Miklušovce v okrese Prešov spôsobili záplavy veľké materiálne škody a ohrozila životy troch obyvateľov obce.

Ilustračný obrázok k článku Záplavy ohrozili životy ľudí: V Miklušovciach s nimi bojovali 3 dni po sebe, FOTO
9
Galéria

Boj so živlom zažívajú okrem obce Lenartov či Petrová aj v obci Miklušovce. Miestni obyvatelia majú plné ruky práce s odstraňovaním škôd, ktoré spôsobili záplavy tri dni po sebe.

Ďalšia búrka

„V pondelok 12. júla 2021 sme si v Miklušovciach najviac priali, aby už nepršalo. Cez deň sme zmonitorovali situáciu, dobrovoľní hasiči a dobrovoľníci odstraňovali pozostatky škôd z predošlého dňa. Večer však opäť prišla búrka, prívalový dážď, ktorý spôsobil zamytie záhrad, pivníc, miestnej komunikácie a cesty na hornej zákrute,“ informovala na sociálnej sieti starostka obce Mária Čuchtová.

Do obce prišli na pomoc miestni hasiči, dobrovoľníci z obce, hasiči zo Sedlíc a z Prešova, a v noci traktor zo SÚC.

Silný dážď aj v nedeľu

„Ďakujeme za pomoc v tejto krízovej situácii všetkým ochotným ľuďom,“ uviedla starostka, ktorá má v posledných dňoch starostí vyše hlavy.

V nedeľu 11. júla totiž ich obec takisto zasiahol silný prívalový dážď. Vtedy zaliala voda s bahnom rodinné domy na hornom konci obce.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Ohrozené životy

„V jednom z domov spôsobila veľké materiálne škody a ohrozila životy troch obyvateľov obce. Po tretíkrát bola zaplavená miestna komunikácia, rodinné domy, zákruta na hornom konci a tiež domy a miestna komunikácia na dolnom konci obce,“ vymenovala ďalej Čuchtová.

Hladina potoka Sopotnica dosiahla výšku miestnej komunikácie a na nižnom konci sa potok vybrežil. Opäť museli pomáhať dobrovoľníci, miestni hasiči aj z okolia.

Ako to v obci v tých najťažších chvíľach vyzerá nájdete v priloženej fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Objektívom: V Miklušovciach rátajú škody po viacnásobných záplavách
9
Galéria

Nové správy máme aj z východu:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM