Správy

Žiakov čaká veľké meranie schopností: Hľadá sa Talent základných škôl regiónu Šariš

Súťaž talentov základných škôl regiónu Šariš prebieha každoročne od roku 2015. V roku 2021 bola zrušená pre pandémiu ochorenia COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Žiakov čaká veľké meranie schopností: Hľadá sa Talent základných škôl regiónu Šariš
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Žiaci zabojujú o titul Talent základných škôl regiónu Šariš. Súťaž, ktorá je určená pre žiakov piateho až deviateho ročníka, preverí ich logické myslenie, matematické schopnosti a verbálne myslenie. Zaregistrovať sa môžu na webstránke nadanedieta.sk do 8. marca. Informoval o tom Dušan Guman z organizačné­ho tímu.

Čo čaká najlepších

„Siedmy ročník súťaže talentov sa uskutoční v réžii samotných škôl. Po registrácii súťažiacich budú mať k dispozícii testovací súbor. Organizátor doručí testy školského kola elektronickou formou. Základná škola zodpovedá za vytlačenie testov a uskutočnenie testovania a vyhodnotenia na základe pokynov organizátora,“ uviedol Guman.

Najúspešnejším riešiteľom, ktorí sa umiestnia na prvom až treťom mieste z každej z registrovaných základných škôl, budú po ukončení súťaže odovzdané ďakovné listy. Víťazné trojice budú zároveň zapísané do Galérie Talentov, ktorá je zverejnená na webovej stránke organizátora.

Súťaž talentov základných škôl regiónu Šariš prebieha každoročne od roku 2015. V roku 2021 bola zrušená pre pandémiu ochorenia COVID-19. Cieľom podujatia je podpora rozvoja logického myslenia žiakov základných škôl a identifikácia matematicky a logicky nadaných žiakov. Súťaž patrí medzi projekty iniciatívy Rozumieme nadaným a organizačne sa na nej podieľajú Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Sabinove a mesto Prešov.

ilustračné foto

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM