Andrea Mesarčíková Rôzne

ŽELAJ SI sa dištancuje od aktivít iniciatívy Jednoducho lampióny

Nezisková organizácia ŽELAJ SI, ktorá v septembri v Bratislave organizovala benefičné podujatie Deň lampiónov a želaní, sa dištancuje od aktivít občianskej iniciatívy Jednoducho lampióny na východe Slovenska. Uvádza sa v reakcii neziskovej organizáci

Jeden z balónov spadol počas jazdy na čelné sklo osobného auta, ktorého vodič následne narazil do obrubníka a vznikla mu majetková škoda. Hovorkyňa prešovskej radnice Iveta Adamová uviedla, že organizátorom akcie bol Peter Hermanovský a mesto mu ponúklo pomoc, nakoľko sa prostredníctvom Facebooku prihlásilo niekoľko tisíc záujemcov.
Hermanovský pre TASR uviedol, že pôvodne plánoval akciu pre blízky okruh známych, keďže sa prihlásilo množstvo ľudí, konzultoval to s mestom, ktoré malo, podľa neho, zabezpečiť organizačné záležitosti. Tvrdí, že síce je iniciátorom myšlienky, ale necíti sa byť organizátorom podujatia. Časť výnosu z predaja lampiónov je určená na pomoc týraným ženám.
„Organizácia ŽELAJ SI už dávnejšie avizovala, že má záujem, aby sa jej podujatie Deň lampiónov opakovalo pravidelne v rôznych mestách, keďže plníme želania ťažko chorým deťom na celom území Slovenska. Avšak s aktivitami organizovanými na východe Slovenska nemáme nič spoločné,“ zdôraznila predsedníčka organizácie Soňa Rebrová. Dodáva, že organizátora prešovského podujatia nepozná a nie je jej ani známe, ako budú použité výťažky z ďalších podujatí, ktoré sa východe Slovenska ešte pripravujú.
„Nezisková organizácia ŽELAJ SI bude naďalej organizovať Deň lampiónov a želaní v ďalších mestách Slovenska. Tento deň v sebe nesie úžasnú myšlienku,“ píše sa v stanovisku. Ďalšie akcie sa majú konať 4. decembra v Banskej Bystrici a na jar budúceho roka v Nitre.
Podľa Rebrovej na podujatia organizované ich spoločnosťou majú všetky potrebné povolenia, vrátane povolení Leteckého úradu, miest a obvodných úradov. Rovnako disponujú aj povolením na organizovanie verenej zbierky. Letecký úrad SR im napríklad neodporučil púšťať lampióny v Košiciach, nakoľko letisko je tam mimoriadne vyťažené a mohlo by to ohroziť vzdušný priestor.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM