Ľubomír Hudačko Správy

Zdravotnícku školu čakajú stavebné úpravy: Toto sú VIZUALIZÁCIE, ako to má vyzerať

Škola, kde aktuálne v zdravotníckych odboroch študuje vyše 780 žiakov, by tak mala mať všetky objekty v jednom areáli.

Ilustračný obrázok k článku Zdravotnícku školu čakajú stavebné úpravy: Toto sú VIZUALIZÁCIE, ako to má vyzerať
3
Galéria

Stredná zdravotnícka škola v Prešove prejde stavebnými úpravami, pribudne aj nová prístavba. Dnes24.sk o tom informovala hovorkyňa PSK, Daša Jeleňová.

Nepostačujúce a nevyhovujúce

„Malo by ísť o zámer za približne 1,9 milióna eur, pričom jeho cieľom je zlepšiť priestorové kapacity školy a tým skvalitniť jej vzdelávací proces. Dôvodom sú jej priestorové kapacity, ktoré sú v súčasnosti nepostačujúce, ako aj nevyhovujúce normy z hľadiska požiarnej bezpečnosti a hygienických štandardov,“ vysvetlila hovorkyňa.

Pripravovaná investičná akcia v Strednej zdravotníckej škole v Prešove pozostáva podľa jej slov z dvoch stavebných činností.

Učebne masérov

Prvou je rekonštrukcia jej jestvujúcich pavilónov „A“ a „B“ prepojených spojovacou chodbou, ktorá už čiastočne začala prístavbou požiarnych evakuačných schodísk.

Budovy si však vyžadujú ďalšie opravy, a to najmä rekonštrukciu elektroinštalácie.

„Ďalšou stavebnou akciou by malo byť vybudovanie samotného pavilónu "C“. Ísť by malo o architektonicky podobnú stavbu, akou disponujú ostatné dva pavilóny, presnejšie o jej kompletnú výstavbu od základov po strechu vrátane technického a technologického vybavenia," pokračovala Jeleňová s tým, že v pavilóne by po výstavbe mali byť situované učebne masérov a vodoliečby, kmeňové triedy, ako aj jedáleň s výdajňou jedla a časť šatní, pričom so súčasným objektom ho má spájať prepojovacia chodba.

Prešovská krajská samospráva má podľa hovorkyne pre projekt už vydané platné stavebné povolenie a aktuálne preň hľadá finančné krytie, aby mohla spustiť proces verejného obstarávania na dodávateľa stavebných prác.

Objektívom: Stredná zdravotnícka škola prejde zmenami, takto to má vyzerať
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM