Kultúra Kultúra

Záver sezóny Divadla Jonáša Záborského: Čakajú nás ešte dve premiéry aj fotenie v parochniach

V prešovskom Divadle Jonáša Záborského sa blíži záver sezóny. Chystajú sa však ešte dve premiéry a v jeden špeciálny deň sa návštevníci dokonca budú môcť fotiť v kostýmoch či parochniach. O čo pôjde?

Ilustračný obrázok k článku Záver sezóny Divadla Jonáša Záborského: Čakajú nás ešte dve premiéry aj fotenie v parochniach
Zdroj: TASR

Do konca divadelnej sezóny pripravuje Divadlo Jonáša Záborského v Prešove ešte dve premiéry. Deti sa môžu tešiť na rozprávku Budulínček a ostatných v júni pobaví komédia Odpískané. Všetkým milovníkom Tálie je určený Deň otvorených dverí, ktorý divadlo chystá na 29. mája. Uviedol tak riaditeľ DJZ Ján Hanzo.

„Naša divadelná sezóna je trochu atypická, pretože sme premiéry prichystali značne nerovnomerne. Ale bolo to spôsobené tým, že sme sa na jej začiatku chceli naplno venovať muzikálu Jana z Arku, ktorý mal premiéru 13. novembra minulého roka. Aj choroby v súbore nám ovplyvnili jednu premiéru. Ale teraz sme už v plnej sile. Po premiére predstavenia Dobrú, mama a Revízor, následne 29. mája uvedieme v premiére rozprávku Budulínček na Veľkej scéne. Potom sa ešte vrátime do historickej budovy a v premiére uvedieme 10. júna hru Odpískané,“ uviedol riaditeľ.

Každá divadelná sezóna v DJZ má nejakú spoločnú tému, teraz je to Tisíc podôb lásky. Hanzo uviedol, že je to pre divadlo večná téma a pre jeho tvorcov je neustálou umeleckou inšpiráciou. Od kresťanskej lásky Jany z Arku, cez lásku k peniazom, ľuďom až k športu. Deň otvorených dverí sa bude konať v poslednú májovú nedeľu, pred Medzinárodným dňom detí. Na Veľkej scéne o 17.00 uvedú v premiére rozprávku Budulínček.

Na Malej scéne sa od 14.00 predstavia herci v speváckych vystúpeniach. V zákulisí divadla sa návštevníci môžu nechať odfotografovať v divadelných kostýmoch a v parochniach. Žiaci Strednej odbornej školy Elba potešia deti líčením podľa rozprávkových postavičiek. Základná umelecká škola z Veľkého Šariša predstaví svoje keramické dielka. Pre návštevníkov sú pripravené rôzne atrakcie. Verejnosť si môže v tento deň kúpiť aj zľavnené vstupenky na júnové termíny muzikálu Jana z Arku.

Môže vás zaujímať:

V Sklade soli na Solivare sa chystá ďalšia zaujímavá akcia: Podrobný program, na čo sa do neskorých hodín tešiť

Urobili nášmu mestu reklamu na nezaplatenie: 5 hereckých mien, na ktoré môžu byť Prešovčania pyšní

Herečka Stanka Kašperová: Svadbu mala v divadle, jej obľúbené miesto v Prešove vás dostane

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM