Ľubomír Hudačko Správy

Zaujímavosť z prešovskej nemocnice: Toľkoto dvojčiat sa tam minulý rok narodilo!

V Prešove sa vlani narodili tisícky detí. Mamičkám sa pri väčšine z nich narodilo jedno dieťa, došlo však aj na iné pôrody. Aha, koľko dvojčiat sa v roku 2015 v prešovskej nemocnici prihlásilo na svet...

Ilustračný obrázok k článku Zaujímavosť z prešovskej nemocnice: Toľkoto dvojčiat sa tam minulý rok narodilo!
Zdroj: TASR

Matrika v Prešove eviduje všetky deti narodené v našej nemocnici. Ako nám informácie z nej sprostredkovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová, od 1. januára 2015 do 31. decembra 2015 sa u nás narodilo 2 619 detí. Z toho bolo 1 317 chlapcov a 1 302 dievčat.

Zaujímalo nás ale aj to, koľko dvojčiat, prípadne trojčiat sa vlani v našej nemocnici narodilo. „V uplynulom roku sa vo FNsP J. A. Reimana Prešov na svet prihlásilo 76 dvojčiat. V roku 2015 sa však v našom zdravotníckom zariadení nenarodili ani jedny trojčatá,“ uviedla informácie hovorkyňa FNsP J.A. Reimana Renáta Cenková.

Ako Cenková dodala, v porovnaní s rokom 2014 ide o nárast narodených dvojčiat. Vtedy prišlo na svet „len“ 68 dvojčiat, ale pre zmenu sa na svet vypýtali aj troje trojčatá. A niektoré z detí v roku 2015 dostávali veruže netradičné krstné mená. Okrem klasických chlapčenských mien matrika zaznamenala aj mená ako Raimon, Roko, Rony, Mateo, Džastin, Koray, Zak, Dajnis, Ryan či Bryan.

Môže vás zaujímať:

Aj takéto mená dostali bábätká v prešovskej nemocnici: Koray, Radhika, Chelsea a to nie je ešte všetko!

Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk Prešova!

Hrdí sa práve takým aj vaše dieťa? Toto je TOP 10 mien prešovských novorodencov

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM