Ľubomír Hudačko Správy

Zásadná NOVINKA v doprave: V Prešove majú jazdiť električky, VIEME kadiaľ!

To, po čom sme netúžili je tu. Električky majú spojiť Solivar so Sekčovom. Zisťovali sme ďalšie skutočnosti, ktoré predchádzali tejto zásadnej novinke.

Ilustračný obrázok k článku Zásadná NOVINKA v doprave: V Prešove majú jazdiť električky, VIEME kadiaľ!
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Predseda električkárskeho združenia v Prešove navrhol, aby mestom jazdili električky. Keďže je sám sebe šéfom a zároveň aj jediným podriadeným, návrh schválil. Rozprava však trvala niekoľko mesiacov a rokovania s ním boli poriadne zdĺhavé.

Ďalšie nečakané správy:

Napokon sa to podarilo a Emil Elektrický potvrdil, že Prešov napodobní Košice a električky majú jazdiť aj v našom meste. Jedine, žeby to tak nebolo. Zisťovali sme viac.

Odkiaľ a kam

„Dohodol som sa sám so sebou, že električky tu budú. Ešte neviem, čo na to ostatní. Prepoja Solivar so Sekčovom a pôjdu hore cez Rusínsku. Tam sa však zastavia a nejako sa budú musieť otočiť a vrátiť naspäť, lebo tam už je komplikovaná križovatka a stĺpy. Ešte to treba vyriešiť, to je fakt,“ povedal exkluzívne Emil iba nám.

Nevedno, ako to bude v praxi vyzerať, radšej si to teda ani nepredstavujme.

Skúsme sa najskôr pozrieť do kalendára a zistíme, že dnes je deň, keď takéto správy nemajú s reálnym základom, našťastie, nič spoločné.

Veselý 1. apríl!

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM