Aktualizované Ľubomír Hudačko Správy

Záplavy v Prešove: Povodňový stupeň znížený na druhý, na prácach sa podieľala vyše stovka ľudí!

V Prešove zasadal krízový štáb, na ktorom boli poskytnuté informácie z opakovaného monitoringu. Podľa hovorkyne mesta tretí povodňový stupeň znížili na druhý. Na prácach pri odstraňovaní nánosovej hmoty sa podieľa viac ako stovka ľudí. Mesto vyzýva občanov aj k preparkovaniu áut.

Ilustračný obrázok k článku Záplavy v Prešove: Povodňový stupeň znížený na druhý, na prácach sa podieľala vyše stovka ľudí!
Zdroj: TASR

Monitoring bol v kooperácii s partnermi vyhodnotený a boli prijaté ďalšie opatrenia.

„Tretí stupeň povodňovej aktivity bol znížený na druhý, na vyčíslení škôd sa priebežne pracuje. Naďalej sa zabezpečujú dodávateľské firmy a mechanizmy na prevoz odstraňovanej nánosovej hmoty. Doteraz sa na prácach podieľalo do 130 ľudí, v týchto chvíľach k nim pribudnú pracovníci menších obecných služieb v počte približne 140 ľudí,“ uviedla hovorkyňa mesta Veronika Kmetóny Gazdová.

Mesto Prešov podľa hovorkyne preto vyzýva svojich obyvateľov, aby v prípade potreby materiálnej či technickej pomoci a koordinácii odstraňovania škôd kontaktovali číslo 0918 861 957 (pani Haltmanová), alebo to oznámili na číslo Mestskej polície – 159.

„Zároveň mesto z dôvodu efektívnejšieho čistenia parkovísk a komunikácií v okolí postihnutých obytných domov vyzýva majiteľov motorových vozidiel na ich preparkovanie zo zaplavených častí na parkoviská v okolí, prípadne na už vyčistené plochy ako sú panelové parkovisko pri kúpalisku, trhovisko Centrum, Družba a ďalšie upratané plochy. Tieto práce budú priamo na mieste koordinovať príslušníci Mestskej polície, preto je spolupráca nevyhnutná,“ poznamenala hovorkyňa.

Čítajte tiež:

Prešov zasiahnutý silnou prietržou: Zvolaný je krízový štáb, aká je momentálna situácia?

Divoká búrka v Prešove: Kanalizácia nestíhala, takto reaguje primátorka na facebooku!

Smršť v Prešove narobila poriadnu šarapatu: Sídlisko III v bahne!
3
Galéria
Prešovské Sídlisko III v blate: Obrazy zablatených ulíc!
9
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM