Andrea Mesarčíková Rôzne

Volebná komisia zaregistrovala všetkých šesť kandidátov na primátora

Mestská volebná komisia (MsVK) v Prešove zaregistrovala všetkých šesť kandidátov na primátora, ktorí v termíne do 4. októbra odovzdali kandidačné listiny.

„Všetci kandidáti na funkciu primátora splnili predpísané podmienky na to, aby sa mohli v komunálnych voľbách uchádzať o funkciu primátora. Zároveň sme zaregistrovali spolu 193 kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva,“ uviedla dnes pre TASR predsedníčka MsVK v Prešove Romana Bírošová.
Do volebného súboja o post primátora vstupuje právnik a súčasný poslanec mestského zastupiteľstva Anton Bidovský (nezávislý kandidát), úradujúci primátor Pavel Hagyari (nezávislý), vysokoškolská pedagogička a mestská poslankyňa Marta Kollárová (nezávislá) a športový manažér Patrik Tomič (nezávislý).
Koalícia KDH, SDKÚ-DS, SaS a Most-Híd sa dohodla na spoločnom kandidátovi, ktorým je poslanec Národnej rady Slovenskej republiky za SDKÚ-DS Ondrej Matej. Kandidátom strany Smer-SD na funkciu primátora je zástupca riaditeľa strednej odbornej školy a mestský poslanec Milan Laca, ktorý kandiduje aj s podporou ĽS-HZDS, SNS a HZD.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM