Ľubomír Hudačko Kultúra

VIDEO: Talentované deti z Prešova oživili rozprávky a... Taký nátresk sa len tak nedá vidieť

Taký nátresk pred koncertom nemali azda ani vychýrené hudobné esá! V prešovskom PKO sa po roku opäť uskutočnilo jedinečné podujatie centra voľného času Ebony, ktoré v podaní ratolestí potešilo, dojalo i rozosmialo. V hlavnej úlohe boli aj vzácni hostia zo Somálska.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Talentované deti z Prešova oživili rozprávky a... Taký nátresk sa len tak nedá vidieť
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Prešovským PKO sa niesol koncert venovaný vývoju černošskej hudby s motívom motta Martina Luthera Kinga „I have a dream“. Poctu vystúpením mu dali dojímavým spôsobom nielen talentované ratolesti z centra voľného času Ebony na Bernolákovej ulici, ale aj vzácni hostia zo Somálska.

Najmenší tak boli v nejednom prevedení ako Slimákovci, ocitli sme sa aj v Prasiatkove Kvip-hop či na Strašidelnom Bubu ostrove. A zvládli to najmä spolu s lektorkou Miriam Smolkovou.

Predstavili sa však mnohí ďalší hostia, speváčky Viki Olejárová, ale aj taneční hostia TK pri MsKS Sabinov pod vedením Róberta Tivadara. Kapela v podaní Jaroslava Merčiaka, Martina Husovského a Lukášov; Valkučáka, Hirka a Lacka sprevádzala silné piesne Amazing grace, Happy Day, alebo Simply the best.

Veľký potlesk zožali nielen roztomilé tance a pohyby nastupujúcej generácie, ale tiež špeciálni hostia zo Somálska, ktorí do Prešova priniesli kus svojej kultúry: „Prišli sme sem z Humenného,“ prekvapila a rozosmiala prítomných plynulou slovenčinou najodvážnejšia spomedzi hostí, študentka zo Somálska a ďalej prezradila: „Radi sme prijali pozvanie vystúpiť na tento koncert. Prišli sme vám predviesť čosi z nášho spevu a tanca, k tomu potrebujeme aj pár hanblivých kamarátov,“ vyzvala na pódium svojich zahraničných kolegov.

Prešovské PKO tak malo unikátnu možnosť vidieť v akcii exotickú kultúru v podaní sympatických mladíkov a slečien. Celkovo viac ako dvadsaťpäť čísel ohromilo a vyslúžilo si dlhotrvajúci potlesk po každom vystúpení a ostali sme v nemom úžase aj my, čo dokážu na pódiu bez mihnutia oka predviesť eboňáci prakticky bez trémy. Klobúk dole!

Koncert CVČ Ebony: V prešovskom PKO ožili rozprávkové postavičky!
8
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Prešovské PKO sa premenilo na rozprávkovo: Eboňatá predviedli svoj talent!
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM