Milan Jusko Kultúra

VIDEO: Francúzsku kráľovnú vyprevadili standing ovation

Úspešný muzikál z dielne Gaba Dušíka (hudba), Viliama Klimáčka (libreto), Petra Uličného (texty piesní) a Jaroslava Moravčíka (choreografia) pod režisérskym vedením Michala Náhlika ukončil svoju púť. Druhou derniérou sa tak rozlúčil s návštevníkmi Di

Námetom je fascinujúci osud rakúskej princeznej Márie Antoinetty, ktorá sa z politických dôvodov vydala za následníka francúzskeho trónu, neskôr spolu s manželom zasadla na kráľovský trón, aby napokon skončila na revolučnom popravisku. Muzikál je však i príbehom milujúcej matky a v neposlednom rade i príbehom ženy túžiacej po láske a po šťastí.

„Osud Márie Antoinetty nám odkazuje, že za svoje omyly a chyby raz musíme tvrdo zaplatiť.“ zamyslel sa autor hudby Gabo Dušík.

„Rozlúčiť sa s takouto veľkou postavou je ťažké a veľmi smutné. Venovali sme tomu veľa času, hrali sme to tri roky…taká postava prirastie k srdcu.“ vyznala sa jedna z predstaviteliek Márie Antoinetty Ľudka Dutková.

Vo foyer divadla si prítomní pripomenuli príchod Márie Antoinetty do Prešova prezentáciou spred troch rokov, ktorého súčasťou bol i ohňostroj. Riaditeľ DJZ poďakoval všetkým za to, že spolu dokázali niečo, čo si budú diváci dlho pamätať.

Večer derniéry bol spojený ešte s jednou milou udalosťou. Herci na čele s umeleckým šéfom Michalom Náhlikom zablahoželali riaditeľovi Jánovi Hanzovi k jeho životnému jubileu.

presov24 VIDEO: Milan Jusko

VIDEO: Francúzsku kráľovnú vyprevadili standing ovation
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM