Ľubomír Hudačko Rôzne

Veľká akcia hygienikov v kraji: Pozrite si výsledky kontrol študentských internátov!

Opakované sťažnosti študentov na hygienu na internátoch vyústili do kontrol, ktoré v druhej polovici septembra vykonal Úrad verejného zdravotníctva. Prečítajte sa, aké nedostatky objavili kontrolóri na internátoch v našom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Veľká akcia hygienikov v kraji: Pozrite si výsledky kontrol študentských internátov!
Zdroj: TASR

Kontroly, ktoré prebehli po celej krajine a aj našom kraji, boli zamerané na preverenie správneho vykurovania, vetrania priestorov, počet izieb v bunkách či ich vybavenie. Kontrolóri si posvietili aj napríklad na kapacitu a hygienu priestorov. Na celom Slovensku vykonali dokopy 239 kontrol v 238 ubytovacích zariadeniach. Celkovo uložili 230 opatrení a 12 sankcií.

Ako dopadol náš kraj?

V Prešovskom kraji prebehlo 29 kontrol v 29 ubytovacích zariadeniach. Dokopy uložili kontrolóri 21 opatrení a 4 sankcie. Spomínané opatrenia boli uložené v 19 zariadeniach. Zvyšných 8 bolo bez nedostatkov.

Vo všetkých skontrolovaných prevádzkach v Prešovskom kraji bola prevádzková hygiena vyhovujúca, napriek tomu, že ešte nebolo zahájené vykurovacie obdobie. Najčastejšie nedostatky zistené pri kontrole budú podľa prevádzkovateľov zariadení odstránené podľa pridelenia finančných prostriedkov postupne.

Zníženie kapacít by bolo likvidačné

Zistené nedostatky sa podľa kontrolórov v ubytovacích zariadeniach spravidla opakujú, odstraňujú sa postupne podľa finančných možností. Čistota priestorov bola na požadovanej úrovni vo všetkých sledovaných zariadeniach. V niektorých stále pretrváva problém určiť ich kapacitu. Na jedného ubytovaného pripadá 6 m², pričom by to malo byť až 8 m². Podľa niektorých prevádzkovateľov by to bolo likvidačné.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM