Ľubomír Hudačko Rôzne

V školských jedálňach sa dá jesť aj na vysokej úrovni: Prešov ponúkol živý dôkaz!

Oddelenie školstva MsÚ v Prešove zorganizovalo Svetový deň výživy, ktorý bol ukážkou pestrosti jedál a dostalo sa aj na krst knihy Polievky z našej školičky. Najmenším bol prezentovaný zdravý spôsob výživy. Ozajstných lahôdok na stoloch sa návštevníci nemohli nabažiť!

Ilustračný obrázok k článku V školských jedálňach sa dá jesť aj na vysokej úrovni: Prešov ponúkol živý dôkaz!
Zdroj: Dnes24.sk

Prešov sa zahalil rúškom rozmanitých vôní a chutí. Naše mesto totiž dlhodobo venuje veľkú pozornosť zdravej výžive a zdravému životnému štýlu, realizuje projekty a organizuje v tomto smere rôzne podujatia.

„Význam stravy a výživy pre ľudský a hlavne detský organizmus asi netreba pripomínať, tohtoročný Svetový deň výživy 2013 bol prezentáciou rôznorodosti a pestrosti jedál a zdravej výživy,“ uviedla hlavnú myšlienku podujatia Mária Tejiščáková z oddelenia školstva MsÚ. „Mimoriadne esteticky a chutne pripravené jedlá personálom zariadení školského stravovania v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov, ktoré bolo možné vidieť a ochutnať, ale aj slávnostná atmosféra v sále PKO Prešov, prispeli k mimoriadne vydarenému ročníku dňa výživy,“ doplnila M. Tejiščáková.

Súčasťou tohto podujatia bolo aj oceňovanie zamestnancov zariadení školského stravovania v Prešove a krst knihy Polievky z našej školičky. Podujatia sa zúčastnila aj Silvia Tokárová, zástupca MŠVV SR, zástupcovia RÚVZ v Prešove a ďalší významní hostia. Vynikajúca atmosféra, bohatý kultúrny program, nehovoriac o prezentovaných jedlách, ktoré potešili chuťové poháriky nejedného fajnšmekra, boli tak zárukou pohodovej atmosféry.

Zdravá výživa
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM